Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Af Açıklaması: Cezaevinin Kapısını Açamayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Af Açıklaması: Cezaevinin Kapısını Açamayız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, af konusuna ilişkin yaptığı açıklamada "Biz rastgele cezaevine girenlere, cezaevinin kapısını açamayız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, af konusuna ilişkin yaptığı açıklamada "Biz rastgele cezaevine girenlere, cezaevinin kapısını açamayız. Şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur. Biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız?" dedi.

ERDOĞAN: UYUŞTURUCUYU AFFEDEN BİR İKTİDAR OLMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ikinci etabının açılışını yaptı. Buradaki konuşmasında af konusuna da değinen Erdoğan, şahıslara karşı işlenen suçlarda, devletin af yetisinin olmadığını söyledi. Uyuşturucuyu affeden bir iktidar olarak anılmayacaklarını söyleyen Erdoğan, "Şimdi birileri çıkarmış af, laf. Mağdur, mazlum 'Affettim' diyorsa o ayrı ama biz asla. O zaman adil, adaletle hükmeden iktidar olamazsınız. Biz rastgele cezaevine girenlere cezaevinin kapısını açamayız. Şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur. Biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.