Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AİHM'e sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AİHM'e sert tepki
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AİHM’nin Selahattin Demirtaş kararına ilişkin, “Buradan Avrupalı dostlarımızı ikaz ediyorum: O çok sevdiğiniz teröristler var ya; çıkarlarına dokunduğunuz gün emin olunuz sadece nefretlerini ve sloganlarını değil, silahlarını da size çevireceklerdir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, partisinin grup toplantısında Gezi Parkı olaylarına yönelik söylediği sözleri de eleştiren Erdoğan, “Gezi olayları tıpkı CHP'nin başındaki zatın kendisi gibi bir projeydi. Bu projenin adı Türkiye'nin ayaklarına yeniden pranga vurma, milletimizin kutlu yürüyüşünü engelleme ihanetidir” ifadelerini kullandı. 

'Bunun adı terörist seviciliktir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 48'inci Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Selahattin Demirtaş kararına tepki gösteren Erdoğan, “Türkiye, terör örgütü PKK ile iltisaklı bir partinin eski genel başkanının yargılandığı bir davada özgürlük, güvenlik ve seçim hakkını ihlal etmiş. Peki, siz AB organlarından herhangi birinin aynı zatın 6-8 Ekim 2014 tarihindeki olaylar sırasında insanları tamamı yalan olan beyanlarla galeyana getirip 50 masumun sokaklarda vahşice katledilmesine yol açması konusunda herhangi bir beyanını duydunuz mu? Elinde sadece bu hadise sebebiyle aralarında 16 yaşındaki Yasin Börü'nün de bulunduğu 50 insanın kanı bulunan biri için sergilenen gayretin milyonda biri o masumlar için gösterilmiş midir? Belediye otobüsünde diri diri yakılan genç kızımıza daha birkaç ay önce eşini ziyaretten dönerken patlatılan bomba ile 11 aylık bebeğiyle birlikte paramparça edilen hanım kardeşimize gösterilmeyen ilgi onları katledenlere adeta yağdırılıyorsa burada bir sorun vardır. AB'nin kendisinin terör örgütü olarak kabul ettiği, daha hayata gözünü açmamış çocuktan 80 yaşındaki ihtiyara kadar her yaştan on binlerce insanın katili olan PKK'ya verilen desteği bu zalimlerin kurbanlarından esirgeyenleri hiçbir zaman ciddiye alamayız. Bugün Avrupa'nın hangi şehrine giderseniz gidin terör örgütü yandaşları diledikleri gibi at koştururken, milyonlarca avro para toplarken, ülkesini ve milletini seven vatandaşlarımıza adeta nefes aldırılmıyor. AİHM sen neredesin? Sen bunları görüyor musun? Bunlar hakkında verilmiş bir kararın var mı? Türkiye'de darbeye teşebbüs eden FETÖ'cüleri baş tacı eden hiçbir ülkenin, hiçbir kurumun demokrasinin adını ağzına almaya hakkı yoktur. Bunun adı özgürlük veya hak arayışına destek olmak değil düpedüz terörperestliktir, terörist seviciliktir. Buradan Avrupalı dostlarımızı ikaz ediyorum: O çok sevdiğiniz teröristler var ya; çıkarlarına dokunduğunuz gün emin olunuz sadece nefretlerini ve sloganlarını değil, silahlarını da size çevireceklerdir. Sonuç olarak diyoruz ki; siz varın kendi sırça köşklerinizde dilediğiniz kararları alın, oylamaları yapın. Biz demokratik hukuk devleti vasfımızdan asla taviz vermeden ülkemiz ve milletimizin bekası için ne gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.