Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arnavutluk için yardım çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arnavutluk için yardım çağrısı
İslam İşbirliği Teşkilatı Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Arnavutluk’ta 500 ayrı konut yapmak üzere de Çevre Şehircilik Bakanımıza talimatı verdim. Şu anda 50 İİT üyesi ülke el ele verdiğimiz anda burada az veya çok miktarı önemli değil bu destekle Arnavutluk'u süratle ayağa kaldırırız. Temenni değil gelip oraya bir tuğla koyacak olan yardımseverler istiyoruz" diyerek Arnavutluk için destek çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Konferansı'nda konuştu.

Konuşmasının bir kısmını geçtiğimiz günlerde 6.4 büyüklüğünde deprem olan ve şu ana kadar 51 kişinin hayatını kaybettiği Arnavutluk için ayıran Erdoğan, İİT üyesi ülkelere Arnavutluk için destek çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “26 Kasım'da kardeş Arnavutluk'ta bir deprem meydana geldi. Bu depremde 51 kardeşimiz hayatını kaybetti. Burada bir kez daha bu elim olay nedeniyle vefat eden Arnavut kardeşlerimin yakınlarına ve Arnavutluk halkına başsağlığı dilerken, yaralılara acil şifalar diliyorum. Depremin yaşandığı günden itibaren değerli dostum Edi Rima ile irtibat halinde olduk. AFAD'dan arama kurtarma timlerimiz, Türk Kızılayı, Sağlık Bakanlığı Medikal Kurtarma ekiplerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız sürekli Arnavutluk'a intikal ederek çalışmalara başladılar. Arnavutluk'ta 500 ayrı konut yapmak üzere de Çevre Şehircilik Bakanımıza talimatı verdim. Şu anda orada da uygun yerlerin tespiti ile inşallah bu 500 konutu inşa edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.