Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Barış Pınarı Harekatı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Barış Pınarı Harekatı açıklaması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde medya yöneticileri ile bir araya gelerek Barış Pınarı Harekatı'nda gelinen son durum hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Öncelikle Resulayn ve Tel Abyad arasındaki 120 km2'lik alana yoğunlaştık. 480 km2'lik terör koridorunu ortadan bölmüş olacağız. Ardından Ayn El Arab ve Haseke tarafını kontrol altına alacağız. Yaklaşık 30-35 km'lik bir derinliğe ineceğiz. Bunları tamamladıktan sonra harekat neticesine ulaşmış olacak" dedi. 

Operasyonun başarı ile devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Şu anda Resulayn Şehir Merkezi ve 4 köy kontrol altında alınmıştır. Telabyad tarafından 17 köy kontrol altına alınmış, şehir merkez iki taraftan kuşatılmıştır. Suriye Mili Ordusu, Münbiç bölgesinde teröristlerle göğüs göğüse operasyon sürdürmektedir. Biz sadece belirli bir bölgeyi kontrol altında almayı değil, bunu askerlerimizi ve Suriye Milli Ordusu saflarında savaş kardeşlerimize en az riske atarak yapmak istiyoruz. Teröristlerin karşımızda dayanamayacağını zaten biliyoruz. Önemli olan en az kayıpla süreci tamamlamak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.