Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cezayir ziyareti sonrası önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cezayir ziyareti sonrası önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ ve Malatya’da, KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı’nı devreye aldıklarını belirterek, “Depremden zarar gören KOBİ’lerimiz anlaşmalı bankalarda işletme başına 100 bin TL’ye kadar 1 yıl ödemesiz 24 ay vadeli faizsiz kredi kullanabilecekler” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir ziyareti sonrası medya temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Üç ülkeyi kapsayan Afrika ziyaretinin ilk ayağı olan Cezayir'de ikili ve heyetlerarası çalışmaları başarılı bir şekilde tamamladıklarını söyleyen Erdoğan, Cezayir temaslarına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile ikili ilişkilerin tüm boyutlarını ele aldık. 2006 tarihli Dostluk ve İşbirliği Anlaşmasını dün Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi seviyesine çıkardık. Bu mekanizmayla ilişkilerimizi ekonomi, ticaret, savunma, sanayi, güvenlik, altyapı, turizm ve diğer alanlarda geliştirme imkanımız olacak. Bu çerçevede, Karma Ekonomik Komisyon toplantısının da en kısa sürede yapılmasına karar verdik. Ayrıca, Sayın Tebbun davetim üzerine ülkemize iade-i ziyarette bulunacak. Arkadaşlarımız da mevkidaşlarıyla temaslarını yoğun şekilde sürdürecek. Bu davet aynı zamanda Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantımızın ilk adımı olacak. Bu ziyaret, ikili ilişkilerimizde yeni sayfa açacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.