Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Göçmenlerin Sesi Oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Göçmenlerin Sesi Oldu
18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü AK Parti Genel Merkezi ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün ev sahipliğinde Ankara'da düzenlendi.

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü AK Parti Genel Merkezi ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün ev sahipliğinde Ankara'da düzenlendi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin açtığı standı gezen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyeli öğrencilerle birlikte ilahi söyledi.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü" çok sayıda davetlinin katıldığı bir etkinlikle ATO Congresium Kongre Merkezinde kutlandı. Bir çok milletvekili, kaymakam ve büyükelçinin katıldığı etkinlikte Türkiye'de bulunan her yaş grubundan bir çok göçmen de hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yaptığı "Anadolu Dünya Dolu" programın sonunda Şanlıurfa'da yaşayan mülteciler kardeşler Recep, Tayyip, Erdoğan sahneye çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya geldi. Erdoğan'a çeşitli hediyeler veren minik Recep, Tayyip, Erdoğan kardeşler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Şanlıurfa standına yoğun ilgi

Etkinlikte Şanlıurfa'yı Büyükşehir Belediyesi temsil etti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin açtığı standa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kirikci standa gelen vatandaşlara Şanlıurfa'yı tanıttı. Üç farklı yerde açılan stantlarda halk oyunları gösterisi, tiyatro ve imza günü düzenlendi. Yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Şanlıurfa standını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da ziyaret etti.

Soylu'dan büyükşehir belediyesi standına ziyaret

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin açtığı standı ziyaret etti. Şanlıurfa standını gezen Bakan Soylu, Suriyeli öğrencilerin söylediği ilahileri dinledi. Bakan Soylu öğrencilerin seslendirdiği bir ilahiye de eşlik etti. Öğrencilerle birlikte ilahi söyleyen Bakan Soylu'ya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi tarafından Kudüs ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temalı karakalem tablo hediye edildi. Tabloyu çok beğendiğini ifade eden Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a vereceklerini belirtti. Yaklaşık yarım saat stantta kalan Bakan Soylu daha sonra diğer stantları gezdi.

Şanlıurfa mülteci konusunda dünyaya büyük bir ders verdi

Programda bir değerlendirme yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "AK Parti Genel Başkanlığımızın Sosyal İşler Genel Başkan Yardımcılığı tarafından düzenlenen 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü sebebiyle Anadolu Dünya Dolu programı kapsamında bizler de şehrimizi temsil ettik. Şanlıurfa bu konuda çok önemli bir sınav verdi. Zaten Şanlıurfalı kardeşlerim 550 bin Suriyeliyi bağrına basarak en büyük ödülü bizlere vermiş oldular. Biz sonuçta bu kardeşlerimizle birlikte yaşıyoruz. Bunların sorunlarını çözmede şehir olarak yapmış olduğumuz katkıyı gerek vatandaş olarak gerek sivil toplum kuruluşları olarak, gerek yerel yönetimler, gerekse kamu kurum ve kuruluşları, bunu Ankara'da sergileme imkanına kavuştuk. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak burada çok güzel bir stant açtık ve Suriyeli kardeşlerimiz kültürünü, müziğini, sanatını başkentimiz Ankara'ya taşıdılar. Bizler bu günü onlarla birlikte paylaştık. Şanlıurfa ensar ve inançlı bir şehirdir. Şanlıurfa insanlıkta dünyaya ders verdi. Ülkemizde Suriye ile en fazla sınırı olan ve yine mülteciyi bağrında tutan bir şehirdir. Şanlıurfa bu anlamda dünyaya büyük bir insanlık dersi verdi. Tarih bunu altın harflerle yazacaktır. Muhakkak yarının sonu selamet olacaktır ve buna hepimiz inanıyoruz. Bu insanlar yarın ülkelerine döndüklerinde Şanlıurfalıların misafirperver olduklarını asla unutmayacaklardır" şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Göçmenlerin Sesi Oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Göçmenlerin Sesi Oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Göçmenlerin Sesi Oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Göçmenlerin Sesi Oldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.