Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan güvenli bölge açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan güvenli bölge açıklaması
ABD Ticaret Bakanı Ross'u kabulünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenli bölgeye yönelik mesajlar verdi. Erdoğan, 'Amerika’dan beklentimiz, müttefikliğimize yakışır şekilde terörle mücadelemizde ve sığınmacıların huzurla evlerine dönebilecekleri güvenli bölge oluşturabilme çabalarımızda yanımızda olmalarıdır ama şu anda 50 bine varan tırla buradaki bu terörist gruplara araç, gereç, mühimmat bu tür şeylerin gönderilmesi bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ve beraberindeki heyeti kabul etti. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Amerikan iş dünyasının önde gelen temsilcileri ile yeniden bir araya gelmekten dolayı memnuniyet duyduğunu ve bu ziyareti iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğinin ilerletilmesi yönünde güçlü bir irade beyanı olarak gördüğünü söyledi.

Türkiye ile ABD'nin ortak değerlere ve müşterek çıkarlara dayalı köklü bir müttefiklik ilişkisine sahip olduğunu dile getiren Erdoğan, “Bu ittifak zaman zaman zorluklarla sınanmış, pek çok badire de atlatılmıştır. Üstesinden geldiğimiz her sıkıntıyla müttefiklik ilişkimiz daha da perçinlenmiştir. Bugün de benzer bir başarıya imza atacağımıza inanıyorum. Dostum Trump ile samimi ve güçlü bir diyaloğumuz var. Gerek bölgesel konularda gerekse iki ülkeyi ilgilendiren meselelerde sürekli temas halindeyiz. Önümüzdeki dönemde bu yakın diyalog Trump'ın ülkemize yapacağı ziyaretle taçlandıracağımıza inanıyorum. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.