Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kaşıkçı açıklaması! 'Ses kayıtlarında...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kaşıkçı açıklaması! 'Ses kayıtlarında...'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin, "Ses kayıtlarında veliaht prense en yakın olanlar var. Bu işin aktif rol üstlenicileri" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatına Üye/Gözlemci Devletlerin Anayasa ve Yüksek Mahkemeleri Birinci Yargı Konferansı'na katıldı. 

Toplantıda yaptığı konuşmada Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Kısa süre önce malum Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'umuzda Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesi olayı bir kenara atılacak konu değildir. Aslında konu her yönü ile açık. Bunun failinin kim olduğu da bana göre belli. Zira İstanbul'umuza gönderilen 15 kişinin içinde olduğu çok açık net. Olayın işlendiği yer de belli. Tabii biz, bize gönderilen yetkililere şunu sorduk. Bu 15'in çerisinde fail var. Bu faili siz biliyorsunuz. Siz bu faili çıkarmakta da mahirsiniz. Verdikleri cevap. ‘Şu anda 18 kişiyi biz tutukladık'. Daha sonra bunu 22'e çıkardılar. Peki şimdi faili de ortaya çıkarın. Tabii önceleri bu suçu buraya yıkmanın gayreti içerisine girdiler. Ne dediler. Dediler ki ‘Cemal Kaşıkçı oradaki nikah muamelesini yaptı ve çıktı'. Halbuki yalan. Dışarıda nişanlısı var. Bu sıradan bir insan değil. Düşünce dünyasında yeri olan kalemi olan bir insan. Oradan çıkıp da nişanlısını almadan ayrılıp gitmesi mümkün mü. Değil. Daha sonra ‘biz bunu demek istemedik' dediler. İleri gittiler ve dışişleri bakanları şu ifadeyi kullandı. ‘Yerli işbirlikçilerle bunu yaptık'. Peki kimdir bu yerli işbirlikçi bunu söyleyin. Bize bunu söylemedikleri gibi ‘ben böyle bir ifade kullanmadım' diyerek yine yalan söylediler” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.