Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: 'Kibir abidelerinin bu davada yeri olmaz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: 'Kibir abidelerinin bu davada yeri olmaz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Kendi nefsinin peşine düşen, sadece kendi ajandaların kariyerlerinin peşine düşenlerden dava adamı olmaz. Gurur abidesi olanlardan dava adamı olmaz. Vatandaşa tepeden bakan kibir abidelerinin bu davada yeri olmaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı.

Toplantıda katılımcılara hitap eden Erdoğan, "AK Parti'de siyaset yapmak demek öncelikle sorumluluğu üstelenmek demektir. Bugünlere günün 24 saatini bu davaya atayan kardeşlerimizin gayretleriyle geldik. Daha ileriye gitmek istiyorsak bizlerin de aynı anlayışla çalışmamız gerekiyor. Kendi nefsinin peşine düşen sadece kendi ajandasına kariyerine odaklanan kişilerden dava adamı olmaz. Gurur abidesi olanlardan dava adamı olmaz. Bize Yunus'un ifadesiyle ‘ete kemiğe büründüm Yunus diye göründüm' anlayışındaki insanlar lazım. Hele hele bulunduğu makamının gücüne güvenerek vatandaşa tepeden bakan kibir abidelerinin bu davada işi olmaz. Yolsuzluğu çalıp çırpmayı hiç saymıyorum bile. Bu tip insanların kapımızdan bile girmesi bizim için züldür. Milleti karşısına alan bizi de karşısına alır. Unutmayın kibir en büyük isyandır. İnsan gönlünü kıranların biz de partideki, görevleriyle ilgili kalemini kırarız. Milleti karşısına alan bizi de karşısına alır. Unutmayın kibir en büyük isyandır. İnsanı ateş değil kendi kibri yakar" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.