Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mhp Genel Başkanı Bahçeli Ile Görüşmesi Sona Erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mhp Genel Başkanı Bahçeli Ile Görüşmesi Sona Erdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli arasındaki görüşme Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 16.00'da başlayan görüşme 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli arasındaki görüşme Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 16.00'da başlayan görüşme 40 dakika sürdü. Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinde, Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde izleyeceği yol ve af konusunun gündeme geldiği değerlendiriliyor. Görüşmeye ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

ERDOĞAN: ÇALIŞMA BAŞLATMALARINI İSTEDİM

Erdoğan, af tartışmalarıyla ilgili bugün yaptığı açıklamada "Arkadaşlarımızdan gündeme getirilen af tartışmasıyla uğraşmak yerine hem içeriğin hem uygulamanın maşeri vicdana uygun hale getirilmesi yönünde bir çalışma başlatmalarını istedim" ifadelerini kullandı.

"İKİ PARTİNİN DE GÜCÜNÜ ARTIRIR"

Erdoğan, MHP ile ittifak konusunda geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir değerlendirmede şu açıklamayı yapmıştı: "AK Parti olarak hedefimiz mahalli idareler seçimlerinde 2014'e göre oyumuzu ve belediye sayımızı arttırarak çıkmaktır. Biliyorsunuz 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı'nda ve Meclis'te MHP ile ittifak yapmıştık. Mahalli idareler seçimlerinde böyle bir imkân olur mu, bakacağız. Eğer böyle bir imkânı karşılıklı olarak hakikaten ortaya koyabilirsek, biz birlikte bunu da değerlendiririz. Çünkü Cumhur İttifakı'ndaki dayanışmamız ne ise yerel seçimlerde de bu ittifakı gerçekleştirme imkânımız olabilir. Önce tabii ki arkadaşlarımız ön görüşmelerimizi yapar, daha sonra biz liderler olarak oturup konuşuruz. Şayet bu mümkün olursa her iki partinin de mahalli idarelerdeki gücünü artıracağına inanıyorum. Şayet bu mümkün olmazsa da kendi hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.