Cumhurbaşkanı Kararlı Başbakan Kırgın Ak Parti Şaşkın

Cumhurbaşkanı Kararlı Başbakan Kırgın Ak Parti Şaşkın
Gözler bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görüşmesine kilitlenirken, AK Parti de ise şaşkınlık hakim.

Gözler bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görüşmesine kilitlenirken, AK Parti de ise şaşkınlık hakim. Milletvekilleri üzgün. Başbakan Davutoğlu istifa mı edecek? Olağanüstü Kongreye kadar bekleyecek mi? Siyasi kulislerde bu soru soruluyor.

 

AK Parti'de gergin bir bekleyiş sürerken, Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün kü programlarını iptal ettiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında uzun bir süreden beri anayasa değişikliği, dokunulmazlıklar gibi konularda ters düştükleri bu sürecinde bu yüzden yaşandığı kaydedildi.

Davutoğlu'nun, basın aracılığı ile Cumhurbaşkanı'nın kendisi ile yola devam edemeyeceği mesajına kırıldığı bu yüzden de istifa edeceği sinyalini verdiği belirtiliyor.

Davutoğlu'nun dün yaptığı grup konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik, "Gerekirse makam koltuk istemem" mesajını iletmek istediği söyleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise artık Davutoğlu ile yola devam etmemekte kararlı olduğu söyleniyor. Davutoğlu'nun ise kırgın olduğu ifade ediliyor.

-AK PARTİ ŞAŞKIN

AK Partili milletvekilleri ise son yaşananlardan son derece rahatsız olduklarını dile getiriyor. Bu süreçte AK Parti'nin olağanüstü kongreye gitmesinin parti için büyük bir yıkım olacağını dile getiriyorlar. Yeni bir genel başkanın seçilmesi ardından yeni bir hükümet ve başbakan görevlendirilmesi AK Parti'yi "bitirir" yorumlarını yapıyorlar. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu bu süreçte parti içi kavga partinin sonunu getirebileceği endişesi taşıyan milletvekilleri, bugünkü görüşmeden çıkacak her türlü süprize de hazırlıklı olduklarını ifade ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.