Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Türkiye, Özbekistan ile 27 farklı alanda iş birliği yapacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Türkiye, Özbekistan ile 27 farklı alanda iş birliği yapacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Ekonominin farklı alanlarında 27 farklı başlık altında iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesinden sorumlu kurumlar ve atılması gereken adımlar belirlenmiştir" dedi.

Türkiye - Özbekistan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Protokolü imza töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Özbekistan Başbakan Yardımcısı Elyor Ganiyev'in katılımıyla gerçekleştirildi. İmzalanan protokolün ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay konuşma yaptı.

Karma Ekonomik Komisyon (KEK) müzakereleri sürecine iki ülkeden toplam 12 Bakan Yardımcısının katıldığını söyleyen Oktay, “Özbek heyetinde yer alan Bakan Yardımcılarımızın tamamı ülkemizdeki mevkidaşları ile ikili görüşmeler yapmışlar, ayrıca görev sahalarıyla ilgili ziyaretler gerçekleştirmişlerdir. İstişareler sonucunda ticaret, ulaştırma, enerji, eğitim, tarım, sağlık, teknoloji ve sosyal güvenlik gibi pek çok alanda mevcut iş birliğinin devamı ve yeni iş birliği alanları üzerinde mutabakat sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.