Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Doğu Akdeniz açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Doğu Akdeniz açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,Doğu Akdeniz’de Yavuz sondaj gemimiz ülkemizin kıta sahanlığında faaliyettedir. Fatih sondaj gemimiz ise, kıta sahanlığımızdaki görevinin tamamlanmasının ardından dün, Karpaz Burnu’nun güneyindeki yeni faaliyetine başlamıştır. Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemimiz ise KKTC’nin Türkiye Petrolleri’ne verdiği ruhsat sahalarında faaliyetlerini sürdürmektedir'' dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 36. kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere KKTC'ye gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AB Dışişleri Bakanları tarafından pazartesi günü onaylanan yaptırım taslağına ilişkin yaptığı açıklamada "Yaptırım taslağının bizim nezdimizde hiçbir hükmü yoktur" dedi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini belirten Oktay, “Sizleri hasretle ve muhabbetle selamlıyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 36. yıldönümü vesilesiyle bu bayram coşkusunu sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duymaktayım. 15 Kasım Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun. Kıbrıs'ı milli davamız addederek Kuzey Kıbrıs'ın daima yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve milletimizin sizlere en kalbi selamlarını ve yürekten kutlama dileklerini iletiyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.