Aü’de Kazakistan’ın Bağımsızlık Günü Paneli

Aü’de Kazakistan’ın Bağımsızlık Günü Paneli
'Kazakistan'ın Bağımsızlık Günü" adlı panel Ardahan Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının koordinatörlüğünde Tarih Topluluğu...

'Kazakistan'ın Bağımsızlık Günü" adlı panel Ardahan Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının koordinatörlüğünde Tarih Topluluğu Kulübü tarafından Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Ardahan Üniversitesi akademik-idari kadrosu ve öğrencilerin katıldığı program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Kazakistan Milli Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Panel de konuşma yapan İnsan Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayabek Bayniyazov, "Kazakistan'ın Bağımsızlığına Giden Yol: Jeltoksan" adlı bir konuşma gerçekleştirdi.

İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdal Aydoğmuş ise; "Bağımsızlığın 26. Yıl Dönümünde Kazakistan" başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Yrd. Doç. Dr. Aydoğmuş, çağdaş Kazakistan'ın son yıllarda sanayi ve ekonomi üzerinde yaptığı atılımlar hakkında bilgiler vererek, Kazakistan'ın yeni başkenti Astana'nın gelişimi ve yeni çehresi, Kazak uzay üssü ve uzaya uçan ilk Kazak Türkleri hakkında bilgiler verdi.

Panelde, öğrencilerden Ersayın Beksultan Kazak Türklerinin milli çalgısı dombrayla dinletide bulurken, Ulpetay Niyetbay ise; "Benim Memleketim" adlı şarkıyı seslendirdi.

Program hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi, Prof. Dr. Abdilkhan Tleuzhanov'un açtığı resim sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi.

Aü’de Kazakistan’ın Bağımsızlık Günü Paneli

Aü’de Kazakistan’ın Bağımsızlık Günü Paneli

Aü’de Kazakistan’ın Bağımsızlık Günü Paneli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.