Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 'Türkiye, 3 terör örgütüyle aynı anda mücadele etmeye devam ediyor'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 'Türkiye, 3 terör örgütüyle aynı anda mücadele etmeye devam ediyor'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Beştepe’de açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “İdlip mutabakatı çerçevesinde orada özellikle bizim 12 gözlem noktamızın bulunduğu noktalarda güvenliğin tam olarak sağlanması buralarda herhangi bir askeri hareketliliğin operasyonun olmaması konusunda mutabık kalınmıştı. Bu mutabakata uyulmasını biz bekliyoruz. Bununla ilgili de girişimlerimiz çeşitli düzeylerde devam etmektedir. Özellikle o bölgede silahlardan arındırılmış ve çatışmasızlık bölgesi olarak ilan edilmiş sınırların korunması büyük önem arz ediyor” dedi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Beştepe'de açıklamalarda bulundu. Türkiye Cumhuriyeti'nin 3 ayrı terör örgütüyle aynı anda mücadele ettiğini ifade eden Kalın, “Bildiğiniz gibi özellikle güvenlik noktasında Türkiye, 3 terör örgütüyle aynı anda mücadele etmeye devam ediyor. Bir tarafta PKK terör örgütü ve onun uzantısı olan PYD ile YPG gibi örgütler, diğer tarafta DEAŞ, diğer taraftan da FETÖ'ye karşı dünyanın çeşitli noktalarında mücadelemiz devam ediyor. Bununla ilgili genel bir değerlendirme yapıldı ve güvenlik noktasında da Milli Savunma Bakanlığımızın ve İçişleri Bakanlığımızın, Milli İstihbarat Teşkilatımızın sunumları oldu. Bundan sonraki süreçle ilgili de terörle mücadelede kararlılığımızın tam olarak devam edeceği vurgusu güçlü bir şekilde yapıldı. Özellikle Milli Savunma Bakanlığımızın yaptığı sunumda dile getirildiği gibi PKK terör örgütüne çok ciddi darbeler vuran Pençe 1 ve Pençe 2 harekatları da bundan sonra yoğun bir şekilde devam edecek” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.