Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 'ypg Sivillerin Afrin'den Çıkışını Engelliyor'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 'ypg Sivillerin Afrin'den Çıkışını Engelliyor'
Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'ın konuşmasından satırbaşları: Terör örgütleri arasında ayrım yapılamaz.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'ın konuşmasından satırbaşları:

Terör örgütleri arasında ayrım yapılamaz. Harekat DAEŞ ile mücadeleye engel değil. ABD'nin kontrolünde hareket eden terör örgütü YPG'nin Münbiç'ten Afrin'e sevkıyat yapmak istediler ama bunlar püskürtüldü. Doğu Guta'da ateşkesi ilan edilmişti. Gelişmeler ateşkesin uygulanmadığını gösteriyor, rejimin ihlalleri sürüyor. 

İnsanlığın vicdanı Türkiye'de atıyor. Dünyanın ilgisiz kaldığı insani drama dur demek için Türkiye bütün imkanlarıyla harekete geçmiş durumda.

Yola çıkan Vicdan Konvoyu'ndan bahsetmek istiyorum. Bir sivil toplum hareketi olarak yapılan bu organizasyonun önemi büyük. Buradan bir ekibi sayın Cumhurbaşkanı Külliye'de kabul edecek.

Sayın Cumhurbaşkanı'mızın dört Afrika ülkesine yaptığı ziyaretine baktığımız zaman Afrika ülkelerini en çok ziyaret eden dünya lideri sayın Cumhurbaşkanımız oldu.

Sayın Cumhurbaşkanımız 26 Mart'ta Varna'da AB'yle bir toplantıya katılacak. Avrupa'da yükselen ırkçılık ve İslamifobia aslında Avrupa'yı tehdit ediyor. Avrupa'nın bir an önce buna dur demesi lazım.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.