Cüneyt Çakır, Var Sistemine Aldırış Etmeyip Kararını Değiştirmedi

Cüneyt Çakır, Var Sistemine Aldırış Etmeyip Kararını Değiştirmedi
Galatasaray-Akhisarspor Süper Kupa karşılaşmasına VAR damga vurdu.

Galatasaray-Akhisarspor Süper Kupa karşılaşmasına VAR damga vurdu. Türkiye'de ilk kez bir resmi maçta video yardımcı hakem uygulaması kullanılırken, Cüneyt Çakır da sistemin yardımına başvurarak pratikte destek aldı.

Garry Rodrigues'in yeşil-siyahlı ekibin Kamerunlu savunma oyuncusu Dany tarafından düşürülmesinde son adam değerlendirmesi yapmayarak sarı kartı yeterli gören deneyimli hakem, yine de içerden gelen uyarı sonrasında VAR'a başvurdu.

POZİSYONU İZLEDİ, KARARINI DEĞİŞTİRMEDİ

Saha kenarına giderek monitörden pozisyonu tekrar izleyen Cüneyt Çakır buna karşın kararını değiştirmedi. Kırmızı kart gerekmediğine hükmederek, ilk verdiği kararın arkasında durdu ve sarı karta hükmetti.

Cüneyt Çakır Dünya Kupası'nda da VAR uygulamasına başvurmuş, sonuç yine benzer olmuştu. Nijerya Arjantin maçında, Güney Amerika ekibinin savunma oyuncusunun ceza sahası içinde top eline çarpmış, Çakır devam demişti.

2. KEZ KARARININ ARKASINDA DURDU

Yoğun itirazlar üzerine kenara gelerek pozisyonun tekrarını izleyen Çakır, buna karşın ilk kararını değiştirmedi ve yine penaltı olmadığına hükmetti. Galatasaray maçında da VAR'a başvurduktan sonra yine kararını değiştirmeyen Cüneyt Çakır böylece video yardımcı hakem uygulamasını kullandığı bir diğer seferde daha, ilk aldığı kararın arkasında durmuş oldu.

Türkiye'de İlk Kez Hakem, Video Yardımcı Hakeme BaşvurduTürkiye'de İlk Kez Hakem, Video Yardımcı Hakeme Başvurdu Spor Toto Süper Lig Maç Sonuçları ve Puan Durumu Kaynak: Skorer

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.