Davutoğlu: Bu Bir Veda Değil, Vefa Konuşması

Davutoğlu: Bu Bir Veda Değil, Vefa Konuşması
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen 2. Olağanüstü Kongresi'nde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen 2. Olağanüstü Kongresi'nde konuştu. Davutoğlu, "Bu bir veda değil, vefa konuşmasıdır" dedi.

 

AK Parti'nin Genel Başkanı ve Başbakan olarak son kez konuşan Davutoğlu, "Yeni bir kongrede karşınıza çıkmak benim tercihim değildi ama davamız bütün şahsi meselelerin üzerindendir. Kararımın nedeni partimizin birlik bütünlüğüne verdiğim değerdir, burada olmaktan gurur duyuyorum" dedi. Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Kurucu liderimiz, kurucu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra ikinci genel başkan olduğum kongrede "vefa kongresi" demiştim. O günden bugüne ahdimize sadık kaldık, vefa ile görevimizi yaptık. Ülkemizin ve milletimizin hukukunu koruduk. Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Partimizin, hareketimizin, davamızın birliğini gözettik. Son nefesimize kadar bunu gözetmeye devam edeceğiz. Rabbimize hamdolsun ki ilk günkü sözümüzde durduk, omzumuzdaki emaneti yüklendik. 3 kongre, 2 genel seçim yaptık. Milyonlarca dava arkadaşımızın birlik ve beraberliğini koruduk. 7 Haziran ile 1 Kasım seçimleri arasında, bir seçim hükümeti tecrübesini yönettik. Kaos bekleyenlere zerre prim vermedik. Milletimizin 7 Haziran mesajını aldık ve gereğini yerine getirdik, 1 Kasım seçimlerine ülkemizi götürdük. Yüzde 49,5 oy ile en büyük seçmen desteğini kazanan partimizi yeniden iktidara taşıdık. Bugün oy oranımız yüzde 54-55 oranında gözükmektedir."

-"GÜÇ YOZLAŞMASINA ASLA DÜŞMEMELİYİZ"-

Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinde alınan yüksek oya dikkat çekerek, "Seçimden önce milletimize verdiğimiz her sözü tutarak sizlerin başını dik tutmak için 3 ay gibi kısa zamanda vaatlerimizi yerine getirdik" diye konuştu. Büyük yatırım ve projelere imza attıklarını anlatan Davutoğlu, "Bütün büyük yatırım ve projeleri aksatmadan sürdürdük. Küresel piyasaların toparlanmadığı, istikrarsızlığın devam ettiği, terörün devam ettiği dönemde üstlendiğimiz görev zor bir görevdi. PKK, DHKP-C ve DAEŞ başta olmak üzere can alan terör örgütlerine karşı başarılı bir mücadele verdik. Mücadelemizin kararlılıkla devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır" dedi.

Davutoğlu, bunun bir veda olmadığını, partisini "asla bırakmayacağını" ifade ederken, şöyle devam etti:

"Bugün burada gerçekleştirdiğimiz kongrenin de bir vefa kongresi olmasını diliyorum. AK sevdalılar için bu bir veda değil, vefa kongresi olmalıdır. Biz makamlara, mevkilere, koltuklara veda ederiz ama ahdimize, ilkelerimize asla veda etmeyiz, asla dönmeyiz, asla bırakmayız. Biliriz ki bu fani dünyaya veda edeceğiz, geriye milletimize verdiğimiz sözler kalacak. Allah bizleri vefa yolundan ayırmasın. Bu harekette hiçbirimiz vazgeçilmez değiliz. Vazgeçilmeyecek değer ve ilkeler vardır. AK Parti bir zümrenin, bir kliğin partisi olmamıştır. AK Parti Türkiye'nin partisi olmuştur. AK Parti'yi bir millet hareketi yapan da bu dava şuurudur.

AK Parti'nin en temel ilkesi ve birinci önceliği insanını korumaktır. Birbirimizin onurunu ve hukukunu koruyamazsak milletimizin onur ve hukukunu da koruyamayız. AK Parti hareketi milletimizin bütün unsurlarını barındıran ve bu özelliğiyle milletin vicdanıyla buluşan yegane partidir. 14 senedir her şekilde milletimizi arkamıza alarak iktidar olmamızın sebebi budur. Milletimizin vicdanındaki yerini koruyamayan hiçbir hareketin kalıcı olması mümkün değildir. AK Parti dönemsel bir rüzgarın, belli bir zümrenin partisi olarak değil kader birliği içinde olan milletimizin ortak ürünüdür.

Yeni anayasa da inşallah önümüzdeki dönemde kavuşacağız. AK Parti, demokrasiyi geliştiren bir harekettir. AK Parti, siyaset grubuna yapılan müdahalelere rağmen milli iradenin yegane adresidir. Demokrasi üzerindeki vesayet kurumlarına karşı hazırlıklı olmalıdır.

İktidar da bir imtihandır. Güç yozlaşmasına asla düşmemeliyiz. Bugün partimiz adına yeni bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.