Davutoğlu HDP'li Vekili Sert Dille Eleştirdi

Davutoğlu HDP'li Vekili Sert Dille Eleştirdi
Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara'da 29 kişinin ölümüne neden olan teröristin taziyesine katılan HDP'li milletvekiline tepki gösterdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki saldırıyı yapan teröristin taziyesine katılan HDP'li milletvekiline tepki göstererek, "Masum insanları öldüren bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak insanlığa karşı yapılabilecek en büyük ihanettir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Ankara'da 29 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını düzenleyen canlı bomba Abdulbaki Sömer'in evine taziyeye giden HDP Van Milletvekili Tuba Hezer'i isim vermeden eleştirdi. Davutoğlu, "Türkiyelilik iddiasındaki parti TBMM çatısı altındaki üç partinin imzaladığı teröre karşı ortak tavır bildirisini imzalamadı. Terörü kınayamamaları bir tarafa, HDP'nin bir milletvekili vatandaşlarımızın canına kasteden terörist için taziyeye gitti. Masum insanları öldüren bir katilin taziyesine katılmak, onu saygıyla anmak insanlığa karşı yapılabilecek en büyük ihanettir.

Türkiye; etnik bir kutuplaşma oluşturma çabası içinde olanların, milletimizin yasıyla alay edenlerin bu oyununa gelmeyecek. Bu coğrafyada Türkmenlerin de, Kürtlerin de, Arapların da en büyük dostu Türkiye'dir. Tarih de, millet de bizden yanadır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.