Davutoğlu, Merkel İle Görüştü

Davutoğlu, Merkel İle Görüştü
Başbakan Davutoğlu bugün karşı tarafın talebi üzerine Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu bugün karşı tarafın talebi üzerine Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, 7 Mart'ta düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi'nin sonuçları ve 18 Mart'ta gerçekleşecek Türkiye-AB Zirvesi'nin hazırlıkları ele alındı. Başbakan Davutoğlu, 18 Mart tarihli zirveden Türkiye'nin beklentilerini mevkidaşı ile paylaştı. Görüşmede ayrıca, Türk vatandaşlarına yönelik vize serbestisinin yürürlüğe girişi, AB ile müzakereye açılması beklenen yeni fasıllar, yasa dışı göçle mücadele, geri kabul ve yeniden yerleştirme prosedürlerine ilişkin hayata geçirilmesini beklenen modaliteleri aktardı.

Almanya Başbakanı Merkel'in ise görüşmede tüm bu konular bağlamında başta Almanya olmak üzere AB ülkelerinin Türkiye ile işbirliğinin güçlendirilmesi yönündeki iradesini teyit ettiği, 18 Mart zirvesi hazırlıklarına ilişkin kapsamlı bilgiler verdiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.