Davutoğlu Ürdün'le Birlik Mesajı Verdi

Davutoğlu Ürdün'le Birlik Mesajı Verdi
Ürdün'deki temasları kapsamında Türkiye-Ürdün İş Forumu'nda iş adamlarına hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, köklü ilişkilerde yeni bir başlangıç yaptıklarını ve bu güzel başlangıcı çok güzel başarılarla taçlandıracaklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ürdün'le zorlukları nasıl aşabileceklerini konuştuklarını ve birlikte nasıl yeni bir bölge inşa edebileceklerini paylaştıklarını ifade ederek, "Bu zorluklar karşısında da Türkiye ile Ürdün omuz omuzadır" dedi.

Ürdün'deki temasları kapsamında Türkiye-Ürdün İş Forumu'nda iş adamlarına hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, köklü ilişkilerde yeni bir başlangıç yaptıklarını ve bu güzel başlangıcı çok güzel başarılarla taçlandıracaklarını söyledi. Davutoğlu, "Çünkü Türkiye ile Ürdün arasında ikili ilişkilerde herhangi bir sorun yoktur. Sadece güçlü, kardeşlik, dostluk ilişkileri ve sağlam bir tarihi arka plan vardır. Çevremizde büyük krizler var. Çevremizdeki ülkelerde birçok dost ve kardeş ülke bugün yönetilemez durumda. Siyasi ve ekonomik istikrarını kaybetmiş durumda. İşte yanı başımızda Suriye, Yemen, Libya, zorluklarla boğuşan kardeş Irak, Lübnan. Bütün bu zor coğrafyada siyasi ve ekonomik istikrarını sürdüren ülkeler arasında Türkiye ile Ürdün özellikle göze çarpıyor. Ürdün'ün bu zor coğrafyada değerli dostum sayın Majestelerinin ve Başbakanın dirayetli yönetimleriyle bu zorlu coğrafyanın tam göbeğinde kendi istikrarını koruyor. Ürdün'ün istikrarı bizim için Türkiye'nin istikrarı kadar önemlidir. Ürdün'ün siyasi ve ekonomik olarak istikrarını koruması hem Arap dünyasında umutları yeşertmekte ama aynı zamanda da Filistin'e ve Kudüs'e yönelik olarak da çok önemli bir mesaj niteliği taşımakta. Ürdün'ün siyasi istikrarı ve ekonomik kalkınması için dost Ürdünlü kardeşlerimizle omuz omuzayız. Eminiz ki Ürdünlü dostlarımız için de Türkiye'nin siyasi istikrarı ve ekonomik kalkınması bir gurur vesilesidir. Bugün biz bunu burada daha ileri adımlara taşımaya kararlıyız. Zorluklar var, bölgede iç savaşı yaşayan iki ülke, terör tehdidiyle boğuşan iki ülke Suriye ve Irak'ın aynı anda komşusu olan iki ülkeyiz. Başka Suriye'yle, Irak'a birlikte komşu olan iki ülke yok. Dolayısıyla zorluklarımız da bir, başarılarımız da bir olacak. Zorluklar olarak Suriye'nin muhtemel senaryolar içinde karşı karşıya kaldığı iç gerilimler yanında mülteci sorunu geliyor. Irak'tan, Suriye'den gelen mülteci akını konusunda aynı kaderi paylaşıyoruz. Ama bu zor günlerde hepimizi birleştirmesi gerek yeni vizyonları da ortaya koymamız lazım. Devlet adamları zorluklar konusunda acziyet gösteren şahsiyetler değildir. Aksine zorlukları realist bir şekilde gören, o zorlukları aşabilecek vizyon ve kudret üretebilenler gelecek nesle güzel miraslar bırakabilir. Onun için biz burada bugün bu zorlukları nasıl aşabileceğimizi konuştuk. Birlikte nasıl yeni bir bölge inşa edebileceğimizi de paylaştık. Bu zorluklar karşısında da Türkiye ile Ürdün omuz omuzadır. Öncelikle ikili ilişkilerimizi yeni bir döneme, yeni bir aşamaya geçirmeye kararlıyız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.