Davutoğlu'dan Veda Ziyareti

Davutoğlu'dan Veda Ziyareti
Başbakan Ahmet Davutoğlu, görevi bırakacağını açıklamasının ardından veda ziyaretinin ilkini Genelkurmay Başkanlığı'na gerçekleştirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gerek terörle mücadele, gerekse son dönemde bölgemizde çıkan istikrarsızlıklar nedeniyle Suriye'de ve Irak'ta üstlenilmesi gereken vazifeler konusunda silahlı kuvvetlerimiz güç ve kapasitesiyle devletimizin kudretini temsil etmiştir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, görevi bırakacağını açıklamasının ardından veda ziyaretinin ilkini Genelkurmay Başkanlığı'na gerçekleştirdi. 2 saat 30 dakikalık görüşme sonrası kameraların karşısına geçen Başbakan Davutoğlu, açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, yaptığı konuşmada, silahlı kuvvetlerine bugün sahip olduğu kudreti dolayısıyla tebriklerini sunduğunu belirterek, "Başbakanlığım döneminde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) birçok zorlu görevi çok başarılı bir şekilde ifa etmiştir. Silahlı kuvvetlerimizin en ayrıcalıklı vasıflardan birisi milli ordu niteliği taşımasıdır. Çevremizde birçok kriz bölgesinde birçok devlet ciddi güvenlik problemleriyle karşı karşıyayken, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenlik ve demokratik sistem içinde geleceğe parlak bakıyor olmasının en asli unsurlarından birisi silahlı kuvvetlerimizin bu milli niteliğidir. Toplumumuzun tümünü temsil eden, 78 milyonun huzuru ve güvenliği için gece gündüz çaba sarfeden silahlı kuvvetlerimizin varlığı geleceğimizin en önemli teminatlarındandır. Başbakanlığım döneminde bu zorlu süreçlerden, Sayın Genelkurmay Başkanımızla, Milli Savunma Bakanımızla, kuvvet komutanlarımızla ve silahlı kuvvetlerimizin her bir ferdiyle çok yakın bir mesai içinde olduk. Hep müşaade ettiğim husus, silahlı kuvvetlerimizin sağlam bir disiplin, vatan sevgisi, görev bilinci ve millete olan aşkıyla vazife yaptığı gerçeğidir. Büyük bir onur duydum" ifadelerini kullandı.

ESKİ GENELKURMAY BAŞKANI NECDET ÖZEL'E DE TEŞEKKÜR ETTİ

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gerek terörle mücadele, gerekse son dönemde bölgemizde çıkan istikrarsızlıklar nedeniyle Suriye'de ve Irak'ta üstlenilmesi gereken vazifeler konusunda silahlı kuvvetlerimiz güç ve kapasitesiyle devletimizin kudretini temsil etmiştir. Ayrıca, millet-devlet kaynaşmasında, demokratik sistem içerisinde silahlı kuvvetlerimiz son derece önemli bir görev ifa ederek, Türkiye'nin geleceğe hazırlanmasında sağlam bir altyapı oluşturmuştur. Silahlı kuvvetlerimizin gücü ve kudretinin zemini olması itibarıyla ekonomimizin ulaştığı düzey ve savunma sanayii konusunda yaptığımız atılımlar da devletimizin kudretini daha da pekiştiren unsurlar olmuştur. Başbakanlık görevim süresince gösterdikleri yakın çalışma temposu, ahlakı ve yaklaşımı için bütün silahlı kuvvetlerimize, başta Sayın Genelkurmay Başkanımıza teşekkürü borç biliyorum. Daha önce bir yıl beraber çalıştığımız Genelkurmay Başkanımız Necdet Özel'e de bu vesileyle teşekkürü borç biliyorum."

"Ayrıca terörle mücadele konusunda gösterdikleri üstün başarı sebebiyle silahlı kuvvetlerimizin her bir mensubuna, askerimize, jandarmamıza, korucumuza ve polisimize bir kez daha minnet ve şükranlarımı ifade ediyorum. 24 Temmuz'da terörle mücadele kararı aldığımızda da biraradaydık. Bugün Türkiye, bütün bu badirelerden vatanperverlikle aştı, bundan sonra da Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına aynı kararlılıkla ulaşacaktır. Şehit düşen askerlerimize, polisimize, sivil vatandaşımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin annelerine, bütün şehit annelerine hürmetimi de ifade etmek istiyorum. Şehit eşlerine derin hürmetlerimi sunuyorum, Allah silahlı kuvvetlerimizi her zaman muktedir eylesin. Bu mücadele azmini devletin bekası için göstersin" şeklinde konuştu.

GÖRÜŞMEDE MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ DA YER ALDI

Davutoğlu'nu Genelkurmay Başkanlığı'na gelişinde kuvvet komutanları karşıladı. Anı Özel Defteri'ni imzalamasının ardından Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile 3'lü bir görüşme gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.