Denizli Ve Erzincan'da Deprem Meydana Geldi

Denizli Ve Erzincan'da Deprem Meydana Geldi
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Denizli'nin yanı sıra İzmir, Aydın ve Muğla'da da hissedilen deprem, paniğe neden oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığının (AFAD) merkez üssünü Acıpayam ilçesi olarak belirlediği deprem, saat 14.30'da meydana geldi.

3 İLDE HİSSEDİLDİ

Yerin 6,98 kilometre derinliğinde olan deprem, Denizli'nin yanı sıra İzmir, Aydın ve Muğla'da da hissedildi. Deprem bölgede paniğe neden oldu. Depremin herhangi bir hasara yol açıp açmadığının belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

11 GÜN ÖNCE DE DEPREM OLMUŞTU

Denizli'de 20 Mart günü merkez üssü Acıpayam ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, birçok ev hasar görürken, sonraki süreçte de bölge beşik gibi sallanmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin ilçenin Karahüyük Mahallesi, büyüklüğünü ise 5,1 olarak açıkladı.

ERZİNCAN'DA DEPREM

AFAD internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 14.41'de merkez üssü Otlukbeli olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Sarsıntının yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi.

VALİ: CAN VE MAL KAYBI YOK

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, yaptığı açıklamada, depremin ardından inceleme çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı yok." dedi.

Deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluğun olup olmadığına ilişkin araştırmaların devam ettiğini aktaran Arslantaş, "Şu ana kadar intikal eden olumsuz bir durum yok ancak AFAD ekiplerini bölgeye gönderdik, gerekli kontroller devam ediyor." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.