Devlet Bahçeli: Abdullah Öcalan Avukatlarıyla Görüşsün

Devlet Bahçeli: Abdullah Öcalan Avukatlarıyla Görüşsün
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatı ile görüşmesi gerektiğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatı ile görüşmesi gerektiğini söyledi. Ekrem İmamoğlu'nun "Her şey çok güzel olacak" sloganının yanlış olduğunu ifade eden MHP lideri Bahçeli, seçimle ilgili paylaşım yapan sanatçılara tepki gösterdi. Bahçeli'nin hedefinde CHP lideri Kılıçdaroğlu da vardı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, iftarda bir araya geldiği gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KILIÇDAROĞLU'NUN DOKUNULMAZLIĞI

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yasama dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili teklifine ilişkin soru üzerine, Türkiye'de seçimler üzerinde her zaman tartışma ve itirazların olduğunu, ancak YSK'nın kararına herkesin saygı duyması gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun çok hırçın bir üslup kullanarak, YSK'nın 7 üyesine yönelik çete suçlamasında bulunduğunu belirten Bahçeli, dokunulmazlığının kaldırılması için kendisinin teklifte bulunması yönünde öneride bulunduğunu hatırlattı ve şunları söyledi:

"Böyle olmadığı taktirde bu,konuşmalar Türkiye'deki yargı organları, özellikle de savcılar belli suç unsurları taşıdığı kanaatiyle bir soruşturma başlatırsa, o zaman bu Adalet Bakanlığı'na intikal edecektir. Oradan YSK'nın bu incitici davranışlar karşısındaki hakkını koruyabilmek açısından, dokunulmazlığın kaldırılması noktasında bir fezleke talebinde bulunabilirler. O zaman yine bizim kanaatimizde bir değişiklik olmaz. Fezleke ile bir genel başkanı TBMM'ye taşımak yerine kendisinin iradesiyle TBMM'ye gelmesini demokratik açıdan daha ahlaki bulduğumu ifade etmek için o teklifte bulundum. Ama CHP'nin bazı sözcüleri 'hodri meydan' diyor. Neyin hodri meydanını yapacağız. Getireceksen bu dokunulmazlığı sen getirecektin. Getirmeyeceksen fezleke yoluyla geldiği taktirde yine TBMM'de kanaatlerimizi açıkça ifade eder ve kullanacağımız oyu belirleriz."

MHP Lideri Devlet Bahçeli

HEMŞEHRİ HAREKATI

MHP'nin 23 Haziran'da yapılacak İstanbul seçimi için belirlediği hemşehricilik stratejine de değinen Bahçeli, 16 milyon nüfusun yaşadığı ve 8 milyonu aşkın oy veren insanın bulunduğu İstanbul'da çok inatlı ve ısrarlı bir seçim olacağının görüldüğünü söyledi. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı'nın adaylarının çok kararlı bir yarışa gireceğini kaydeden Bahçeli, MHP olarak Cumhur İttifakı anlayışı çerçevesinde ortaya konulacak stratejiye uygun tarzda hareket edeceklerini dile getirdi. Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani AK Parti kendi adayının Cumhur İttifakı anlayışı ile yarıştığı bir ortamda nasıl bir siyasi strateji ortaya koyuyorsa, MHP Cumhur İttifakı anlayışı çerçevesinde buna katkı sağlayacak. Ama onun ötesinde Anadolu'da siyaseten netice aldığımız illerimiz vardır. İstanbul ile sosyal, ekonomik, kültürel bağları olarak hayatlarını devam ettirmektedirler. O zaman bu hemşerilik ruhunu hareket geçirme suretiyle, bu katkıyı sağlayabileceğimiz inancını düşünerek, ortaya koyarak 15 ilimizi yani 250 binden fazla İstanbul'da hemşerisi bulunan illerimizi esas alarak bir çalışma başlatmayı uygun bulduk. Şimdi de bu çalışmayla ilgili gerekli görevlendirmeleri yapıyoruz. İstanbul'un birinci bölgesinde başkanlık divanından bir arkadaşım sorumluluk üstlenecek. İkinci bölgesinde başkanlık divanından bir arkadaşımız ve aynı şekilde üçüncü bölgede de divandan bir arkadaşımız sorumluluk üstlenecek. Bütün bu sorumlulukların üzerinde İstanbul milletvekili olması ve başkanlık divanı üyesi olması sebebiyle de Semih Yalçın beyefendiyi de genel koordinatör olarak ortaya koyacağız. Biz bunu 'Hemşehri harekatı' olarak nitelendirdik."

İSTANBUL SLOGANI: YILDIRIMLAR ÇAKSIN

Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu'nun "Her şey çok güzel olacak" sloganını nasıl bulduğu sorulunca Bahçeli, söz konusu sloganı FETÖ'cü Emre Uslu'nun 2013-2014 yıllarında kullandığını belirtti. İsim vermeden 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de atıfta bulunan Bahçeli, "Güroymak'a giderken, orada Norşin olarak isim değişikliğini ifade ederken 'Her şey çok güzel olacak' diyen bir eski cumhurbaşkanı var. FETÖ'cüler var, PKK'cılar var, siyasette çok değişik beklentiler içinde olanlar var. Slogan çok yanlış" dedi. Cumhur İttifakı'nın sloganının ne olması gerektiği sorulduğunda ise Bahçeli'nin yanıtı, "Bu sloganı belirleme görevi Cumhur İttifakı'nın ana kütlesi olarak bulunan ve adayları da kendilerinden olan AK Parti olmalıdır. Bana ille de bir slogan diyorsanız, 'İstanbul'da bu kadar gürleyen havada, yağmur, bereket varken yıldırımlar çaksın' derim" oldu

"ÖCALAN AVUKATLARIYLA GÖRÜŞSÜN"

MHP Genel Başkanı, Abdullah Öcalan'ın 8 yıl sonra avukatlarıyla görüşmesine izin verilmesini nasıl değerlendirdiği sorulunca, bunun avukatın talebine verilen bir yanıt niteliğinde olduğunu ifade etti. Bahçeli, "Tabii HDP seçmeniyle Kürt kökenli kardeşlerimizi birbiriyle karıştırmamak lazım. Yorumu o şekilde ele aldığımız zaman HDP'nin oylarının hepsini Cumhur İttifakı'na kanalize edecek bir taviz politikası takip ediliyor gibi bir anlayış ortaya çıkar ki bu doğru değildir. Bu bir talep meselesidir. Avukatıyla uzun yıllar görüşememesinin ısrarlı bir şeklidir. Bir hanımefendi milletvekilinin cezaevinde 160 günden beri ölüm orucu tutmuş olmasındandır. Böyle bir durum karşısında Sayın Cumhurbaşkanı'nın ifade ettiği şekliyle, çözüm sürecini kapsamayan ama avukatının talebine verilen bir cevaptır. Bana sorarsanız avukatıyla görüşsün. Yani görüşmese dahi bunlar Kandil'den haberleşiyorlar zaten. Bunu büyüterek farklı noktalara getirerek hele hele PKK onun YPG'siyle onun HDP'siyle işbirliği yapıp, seçim kazanma sevdasına kapılanlar, ağızlarına böyle bir görüşmeyi almamaları lazım. Ağızlarına almaları gereken görüşme yattaki görüşmeler olmalıdır" dedi.

İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI Kaynak: DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.