Dhkp-c Bölge Sorumlusu Yakalandı

Dhkp-c Bölge Sorumlusu Yakalandı
DHKP-C'nin bölge sorumlusu olduğu iddia edilen kişi eylem yapmaya hazırlanırken yakalandı.

İstanbul'da terör örgütü DHKP-C'nin bölge sorumlusu olduğu iddia edilen bir şüpheli, eylem hazırlığındayken yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C'nin bölge sorumlularından olduğu iddia edilen Hüseyin K.'nin eylem hazırlığında olduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Başlatılan çalışma kapsamında polis ekipleri, Gaziosmanpaşa'da bir adrese geçtiğimiz gün operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen 3 şüpheli gözaltına alınırken, adreste yapılan aramalarda, 4 ruhsatsız tabanca, 8 şarjör, bin mermi ve eylem planları ile çok sayıda şifreli örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinden yola çıkan polis ekipleri Hüseyin K.'nin Karayolları Mahallesi'nde bulunan bir kahvehanede saklandığını tespit etti.

Gerekli teknik ve fiziki takibin ardından operasyon düzenleyen polis ekipleri, Hüseyin K.'yi gözaltına aldı. Şüphelinin üst aramasında 1 tabanca, 1 yedek şarjör ve 50 mermi ele geçirildi.

Düzenlenen operasyon esnasında Hüseyin K.'nin polis ekiplerine ateş açmak istediği ancak silahının tutukluk yaptığı iddia edildi. Terör örgütü DHKP-C'nin bölge sorumlularından olduğu iddia edilen şüphelinin hakkında kesinleşmiş 6 yıl 6 ay hapis cezasının olduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.