Dijital Dönüşüm Merkezi’ne Seçilen Kobi Sayısı 150’ye Yükseldi

Dijital Dönüşüm Merkezi’ne Seçilen Kobi Sayısı 150’ye Yükseldi
KOBİ'lerin dijitalleşme yolculuğuna rehberlik etmek amacıyla kurulan Dijital Dönüşüm Merkezi'ne başvurular tamamlandı.

KOBİ'lerin dijitalleşme yolculuğuna rehberlik etmek amacıyla kurulan Dijital Dönüşüm Merkezi'ne başvurular tamamlandı. Projeye başvuru sürecinde gelen yoğun talep sonrası dijitalleşme süreçleri ile tanıştırılacak KOBİ sayısı artırıldı. Projeye katılacak KOBİ'lerin belirlenmesi ile çalışmaları başlatılan Dijital Dönüşüm Merkezi kapsamında ilk etapta 150 KOBİ dijitalleşme süreçleriyle tanıştırılacak.

Dönüşümün yol haritasını KOBİ'ler ile birlikte oluşturma hedefiyle kurulan Dijital Dönüşüm Merkezi'ne (DDM) başvurular tamamlandı. KOBİ'lerden gelen yoğun talep üzerine projeye dahil edilecek KOBİ sayısı 120'den 150'ye yükseltildi. Proje kapsamında üretim, iç yönetim ile pazarlama ve satış süreçlerine odaklanan 3 ana başlıkta hizmet alacak KOBİ'ler için Dijitalleşme Yol Haritası hazırlanacak. Çalışmalara başlanılan projeden ilk etapta merkezi veya bir şubesi İstanbul'da bulunan 150 KOBİ yararlanacak.

Ekonominin can damarı KOBİ'leri gelecekle buluşturmak amacıyla Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından geliştirilen DDM Projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2018 Yılı Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında destekleniyor. TÜRKONFED tarafından yürütülecek olan projenin tanıtımı 26 Şubat tarihinde gerçekleştirildi. Toplam 508 KOBİ sayısına ulaşan başvurular, yapılan son Seçici Kurul Toplantısı ile sonuçlandırıldı ve seçilen 150 KOBİ DDM'den hizmet almaya başladı. Türkiye İş Bankası'nın da katkılarıyla İstanbul Beyoğlu'nda faaliyete geçen DDM'nin proje ortakları ve iştirakçileri arasında İstanbul Valiliği, Tüm Girişimci ve İş Mentorları Derneği, Boğaziçi Üniversitesi ve Endeavor Türkiye de yer alıyor.

İlk etapta 150 KOBİ'nin dijitalleşme süreçleriyle tanıştırılacağı DDM'de, "Üretim', "İç Yönetim" ve "Pazarlama-Satış" süreçlerine odaklanan 3 ana başlıkta hizmet veriliyor. Merkezde; bu 3 kategoride ihtiyaçları analiz edilecek olan KOBİ'lere özel yol haritaları hazırlanıyor. Bu yol haritaları sayesinde de dijitalleşme serüvenlerine başlamaları sağlanıyor. Metal, gıda, elektrik-elektronik, finans, turizm, kimya, otomotiv, enerji, tekstil sektörlerinden KOBİ'lerin başvurduğu DDM, seçim kriterlerinde engelli çalışan ve kadın çalışan oranına veya kadın yöneticileri olan KOBİ'leri önde tutuyor.

Seçilen KOBİ'lere ilk olarak Dijital Karneleri veriliyor ve yol haritaları oluşturuluyor. KOBİ'lerin dijitalleşme sürecindeki ihtiyaçlarını karşılama noktasında kendilerine TeknoKOBİ'ler ile hızlı çözümler sunuluyor. Merkeze başvuran ve seçilen KOBİ'ler dijitalleşme ihtiyaçlarının analiz edilmesi ve ihtiyaçlarına uygun tedarikçi tekno-KOBİ'lerle eşleştirilmelerinin yanı sıra mentörlük ve finansmana erişim konusunda önemli desteklerden ücretsiz olarak yararlanıyor. DDM kapsamında ücretsiz ve tüm şirketlere açık olarak gerçekleştirilen Dijital Sohbetler etkinliği, dijital okuryazarlığa katkı sağlamayı ve KOBİ'lerin ihtiyaçlarına ışık tutmayı amaçlıyor.

DDM Projesi süreçlerinde bugüne kadar 40 TeknoKOBİ-KOBİ görüşmesi gerçekleştirilirken bu kapsamda 40 firma yetkilisine DDM'nin yapısı aktarıldı ve KOBİ'lerin ihtiyaçları daha ayrıntılı analiz edildi. DDM'nin KOBİ'lerin ihtiyaçlarına yönelik düzenlediği mentörlük görüşmeleri kapsamda ise bugüne kadar iki mentorluk etkinliği düzenlenirken, 26 KOBİ ve 14 mentor ile toplam 64 görüşme gerçekleştirildi.

Dijital Dönüşüm Merkezi’ne Seçilen Kobi Sayısı 150’ye Yükseldi

Dijital Dönüşüm Merkezi’ne Seçilen Kobi Sayısı 150’ye Yükseldi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.