Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Türkiye Yatırım Yapmaya En Uygun Ülkelerden

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Türkiye Yatırım Yapmaya En Uygun Ülkelerden
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,10.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,10. Büyükelçiler Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada Türkiye'ye karşı yürütülen ekonomik saldırılara cevap verdi. Çavuşoğlu, bu saldırılara rağmen Türkiye'nin yatırım için en uygun ülkelerden biri olduğunu belirtti.

'TÜRKİYE YATIRIM YAPMAK İÇİN UYGUN ÜLKE'

Çavuşoğlu "Her türlü algı operasyonuna, kampanyaya rağmen Türkiye dünyada yatırım yapmaya en uygun ülkelerdendir." ifadelerini kullandı.

''UZLAŞIYA VARIZ AMA DAYATMALARI KABUL ETMEYİZ''

"ABD'nin geleneksel dostluk ilişkilerimize ve NATO müttefikliğimize sadık kalmasını bekliyoruz." diyen Çavuşoğlu, "Diplomasiye, uzlaşıya varız ama dayatmaları kabul etmemiz mümkün değil." şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu "ABD ile ilişkilerde son dönemde maalesef arzu etmediğimiz bir noktaya geldik. FETÖ konusunda somut bir adım atmadılar. Bu tavrı kendilerine yakıştıramıyoruz. Dayatmaları kabul etmemiz mümkün değil. Biliyorlar ki 15 Temmuz sürecinin arkasında FETÖ var. Bizden dosyalar istediler, hepsini ilettik. Bu örgütün lideri hayatını çok rahat şekilde Pensilvanya'da sürdürüyor. Bu tavrı kesinlikle kendilerine yakıştıramıyoruz. Bu tavrı sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada sürüdüyor. Genel dostluk ilişkilerimize, NATO ilişkilerine sadık kalmalarını bekliyoruz. İç siyasetle ilgili kafa karışıklığını sürdürüyor." ifadelerine yer verdi.

''TÜRKİYE HEDEFLERİNE İLERLİYOR''

''Etrafımızda yaşanan istikrarsızlıklara rağmen Türkiye sağlam duruşuyla hedeflerine ilerliyor. Madem çevremiz kırılgan, sorunlar yumağı olan dünyada yeniliklere açık dış politika kaçınılmaz. Buna girişimci ve insani dış politika diyoruz'' diye konuşan Çavuşoğlu, ''Bu felsefe sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği üzere insanımızın girişimci ruhu ve insani halini yansıtan yerli ve milli bir politikadır.'' dedi.

''ABD'NİN 6.3 MİLYAR DOLARKEN TÜRKİYE'NİN 8.3''

"ABD'nin yaptığı insani yaptırım, 6.3 milyar dolarken, Türkiye'nin yaptığı insani yaptırım 8.3 milyar dolar. Dünyada en fazla koruma sağlıyoruz. Güçlünün değil, mazlumun hakkını savunuyoruz. Temel önceliklerimiz açık ve şeffaftır. Demokrasinin en büyük düşmanı olan terör örgütlerine karşı işbirliğimizi sürdüreceğiz. Türkiye'ye yönelik art niyetle yürütülen propagandalara karşı çalışacağız."

AB İLE VİZE SERBESTİYETİ

"AB ile vize serbestiyeti ile ilgili onların adım atmalarını bekliyoruz. AB ülkeleri kadar biz de Avrupa'da ev sahibiyiz. Bugün sorunlu bir aile olsa da, Avrupa bizim de ailemiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.