Dışişleri Bakanlığı, Kayıp Gazeteci Kaşıkçı İçin Suudi Arabistan Büyükelçisi'ni Bakanlığa Çağırdı

Dışişleri Bakanlığı, Kayıp Gazeteci Kaşıkçı İçin Suudi Arabistan Büyükelçisi'ni Bakanlığa Çağırdı
Dışişleri Bakanlığı'nın, resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra haber alınamayan Washington Post yazarı Suudi Arabistanlı Cemal Kaşıkçı'nın durumuna ilişkin izahat istemek üzere Suudi Arabistan Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim El-.

Dışişleri Bakanlığı'nın, resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra haber alınamayan Washington Post yazarı Suudi Arabistanlı Cemal Kaşıkçı'nın durumuna ilişkin izahat istemek üzere Suudi Arabistan Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim El-Hireyci'ni bakanlığa çağırdığı öğrenildi.

KAYIP GAZETECİNİN DURUMU SORULDU

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suudi Büyükelçi Hireyci, dün öğleden sonra bakanlığa çağrıldı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın görüştüğü Büyükelçi Hireyci'ye, Suudi gazetecinin durumuna ilişkin bilgi soruldu.

Suudi Arabistan Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim El-Hireyci

SUUDİ ARABİSTAN BAŞKONSOLOSLUĞUNDAN AÇIKLAMA

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu,''Cemil Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin gerçeklerin ortaya çıkarılması için yetkili mercileri ile koordinasyon içerisindeyiz.'' diye açıklama yaptı.

HALA KONSOLOSLUKTA OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ, SUUDİLER YALANLADI

Kendisinden 30 saati aşkın süredir haber alınamayan muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın hala başkonsolosluk binasında olduğu iddia ediliyor. Son olarak Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki temsilciliğinden yapılan açıklamada, Kaşıkçı'nın konsolosluk binasında olmadığı iddia edildi. Suudi Haber Ajansı aracılığıyla yapılan açıklamada, "Diplomatlarımız, Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk binasını terk ettikten sonra kayboluşunun koşullarını araştırmak için yerel Türk yetkililerle birlikte çalışıyor" ifadelerine yer verildi.

Cemil Kaşıkçı

CUMHURBAŞKANLIĞI: BİZDEKİ BİLGİLERE GÖRE HALA KONSOLOSLUKTA

Suudi Arabistan'ın 'Kaşıkçı konsolosluk binasını terk etti' iddiasına karşın, dün Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kaşıkçı ile ilgili gelen bir soruya, "Dün bu konu da bizim gündemimize geldi, çok farklı kanallardan, bu adı geçen kişinin nişanlısı da ilgili birimlerimize ulaştı. Çünkü bir nikah işlemi için kendisinin oraya gittiği bize ifade edildi. Bizdeki bilgilere göre şu an itibarıyla bu Suud vatandaşı olan kişi hala Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda." ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.