Dışişleri'nden Ab Raporuna Tepki: Fetö'ye Değinilmemesi Vahim Bir Eksiklik!

Dışişleri'nden Ab Raporuna Tepki: Fetö'ye Değinilmemesi Vahim Bir Eksiklik!
AB Komisyonunun Türkiye raporuna Dışişleri'nden sert tepki geldi.

AB Komisyonunun Türkiye raporuna Dışişleri'nden sert tepki geldi. Konuyala ilgili yapılan açıklamada "AB'nin Türkiye'nin içinden geçtiği süreci anlamadığı tepkidir. Raporda FETÖ tehdidine değinilmemesi vahim bir eksiklik. Başta PKK, DAEŞ ve FETÖ olmak üzere terörle mücadele ediyoruz" denildi.

KOMİSYON OBJEKTİF VE DENGELİ OLMAMIŞTIR

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

AB Komisyonu tarafından hazırlanan 2018 Türkiye Ülke Raporu ve Genişleme Stratejisi Belgesi bugün (17 Nisan 2018) yayımlanmıştır.

Ne yazık ki AB Komisyonu, içinden geçmekte olduğumuz dönemin zorluklarını anlamak istemediğini bu raporda da göstermiştir. Defalarca tüm belgelerle anlatmamıza rağmen Komisyon objektif ve dengeli olamamıştır.

"FETÖ TEHDİDİNE DEĞİNİLMEMESİ VAHİM BİR EKSİKLİK"

Türkiye başta PKK, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere aynı anda birçok terör örgütüyle mücadele etmektedir. Raporda devletimize, parlamentomuza ve milletimize alçakça saldıran FETÖ tehdidine değinilmemesini vahim bir eksiklik olarak görmekteyiz.

"MALUM ÇEVRELERİN ASILSIZ İTHAMLARINA YER VERİLDİ"

Rapor'da, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye'nin bu tehditler karşısında süratli ve orantılı tedbirleri almaya yönelik meşru hakkının yinelenmesine rağmen, belgenin birçok yerinde, malum çevrelerden alınan asılsız iddialar ve ithamlara da yer verildiği görülmektedir.

"RAPORDA YÖNELTİLEN İTHAMLARIN KABULÜ MÜMKÜN DEĞİL"

Ülkemiz, herşeyden önce kendi vatandaşlarının demokratik hak ve özgürlüklerini korumak için aldığı OHAL tedbirleriyle ilgili olarak, Avrupa Birliği dahil olmak üzere ilgili tüm uluslararası ortaklarıyla şeffaflığa dayalı işbirliğini sürdürmekte, bu tedbirlerin mahiyetini, hangi güvenlik tehdidiyle ilgili olduğunu ve bunların yasal çerçevesini muhataplarına açıkça iletmektedir. Hal böyleyken, Rapor'da ülkemize yöneltilen birtakım genel nitelikli iddia, itham ve yorumların kabul edilmesi mümkün değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.