Diyarbakır'daki Şiddeti Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

Diyarbakır'daki Şiddeti Gün Ağarınca Ortaya Çıktı
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde dün gece 21.45 sıralarında Jandarma Tabur Komutanlığı'na bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmişti.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde Jandarma Tabur Komutanlığı'na bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısının şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamada, Tabur Komutanlığı binasında büyük hasar oluşurken, ilçe genelinde birçok ev, işyeri ve araçta hasar oluştu.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde dün gece 21.45 sıralarında Jandarma Tabur Komutanlığı'na bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmişti. Saldırının ardından teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmış, çatışma bir süre sonra teröristlerin gecenin de karanlığından faydalanarak kaçmasıyla sona ermişti. Patlamada, 1 asker şehit olmuş, aralarında asker ve asker yakınlarının da bulunduğu 24 kişi yaralanmıştı. Yaralılar, ambulanslarla kaldırıldıkları İlçe Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslar ve helikopterlerle çeşitli hastanelere sevk edilmişti. Teröristler, ilçedeki patlamanın ardından takviye gönderilen ekiplere de pusu kurmuştu. Dicle-Hani yolunda güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu da 3 polis yaralanmıştı.

Jandarma Tabur Komutanlığı'na bomba yüklü araçla yapılan saldırının şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamada, Tabur Komutanlığı binasında büyük hasar oluştu. Bina, branda ile kapatılıp, üzerine Türk bayrağı asıldı. Tabur Komutanlığı'nın çevresine de beton bloklar yerleştirildi. Saldırı yapılan bölgede incelemeler sürüyor.

Patlama, Tabur Komutanlığı binasına yaklaşık 3 kilometre mesafedeki ilçe merkezini de etkiledi. Patlamanın şiddetiyle merkezdeki çok sayıda ev, işyeri ve araç zarar gördü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.