Dolarda Hareketli Anlar Yaşanıyor! Kritik Seviyeye Ramak Kaldı

Dolarda Hareketli Anlar Yaşanıyor! Kritik Seviyeye Ramak Kaldı
Dün yurt içinde piyasaların kapalı olmasıyla yatay bir seyir izleyen dolar/TL, günü uluslararası piyasalarda 5,96'dan tamamladı.

Dün yurt içinde piyasaların kapalı olmasıyla yatay bir seyir izleyen dolar/TL, günü uluslararası piyasalarda 5,96'dan tamamladı. Dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 09.50 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,14 üzerinde 5,97 seviyesinden işlem görüyor.

EURO VE STERLİN NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,35 artışla 6,70'den, sterlin/TL yüzde 0,25 yükselişle 7,80'den alıcı buluyor. Analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) beklentiler doğrultusunda faizlerde değişikliğe gitmemesinin ardından Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının "şahin" olarak değerlendirilmesinin piyasaların negatif bir seyir izlemesine neden olduğunu bildirdi.

'DOLARDA 6 SEVİYESİ DİRENÇ KONUMUNDA'

Bugün yurt içinde ve Avrupa'da açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ABD'de haftalık işsizlik başvuruları ve fabrika siparişleri verileri ile İngiltere Merkez Bankasının (BoE) faiz kararının takip edileceğini kaydeden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 6,00 seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu dile getirdi.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.