Yoğun Bakım Servislerine Çocuk Bölümü De Eklendi

Yoğun Bakım Servislerine Çocuk Bölümü De Eklendi
İzmir'de özel bir hastane, katkı payı almadan, SGK kapsamında hizmet veren 5 yataklı çocuk yoğun bakım servisini İzmir ve bölge halkının hizmetine sundu.

İzmir'de özel bir hastane, katkı payı almadan, SGK kapsamında hizmet veren 5 yataklı çocuk yoğun bakım servisini İzmir ve bölge halkının hizmetine sundu.

Özel Ege Şehir Hastanesi, yenidoğan ve erişkin yoğun bakım birimlerine çocuk yoğun bakım birimini de ekledi. Özel Ege Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Volkan Ertuğrul, hayatta sağlıktan daha değerli hiçbir şeyin olmadığını belirterek, "Bilimin ışığında, teknolojiyi takip ederek, hastanemizi sürekli geliştirmeyi planlıyoruz" dedi. Yeni açılan 5 yataklı çocuk yoğun bakım servisi hakkında bilgiler veren Dr. Ertuğrul, "Yoğun bakımlar, 0-1 ay yenidoğan yoğun bakımı, 1 ay- 18 yaş arası çocuk yoğun bakımı ve 18 yaş üstü kişilerin yattığı erişkin yoğun bakımı olmak üzere 3'e ayrılmaktadır. Çocuk yoğun bakım birimi çok fazla ihtiyaç duyulan yataklı bir birimdir. Hiç istememize rağmen çocukların da yoğun bakıma ihtiyaçları oluyor. 7/24 başında bir hekim ve hemşirenin bulunduğu, vücut fonksiyonlarının takibi için monitörün ve yapay solunum cihazının olduğu bir çocuk yoğun bakım birimine ihtiyaç olunduğu durumlarda kamu hastaneleri yetersiz kalabiliyor. Bu eksikliğin farkına vardık ve İzmir'deki özel hastaneler içerisinde çocuk yoğun bakım hizmetini katkı payı almadan SGK kapsamında veren ayrıcalıklı bir hastane olduk" diye konuştu.

5 yataklı çocuk yoğun bakım servislerinde çocuk hastaların tanı ve tedavilerini yürüttüklerini ifade eden Ertuğrul, "Lösemi olup yoğun bakıma ihtiyacı olan, trafik kazasında yaralananlar, solunum sıkıntısı, astım alerjisi olan ve akla gelen her türlü nedenden dolayı daha ileri düzeyde bir tedaviye ihtiyacı olan çocukların bakım basamağında aksaklık olmaması amacıyla bu yoğun bakımlara ihtiyaç var. Çocuk yoğun bakım servisi olarak sadece hastanemize değil, diğer hastanelere de hizmet vereceğiz, hastanelerden hasta nakilleri kabul etmeye başlayacağız. Bunun için gerekli olan alt yapıya, solunum cihazından, vücut fonksiyonu takip eden monitöre kadar sahibiz. Genel cerrahi, hematoloji, göğüs ve endokrin hastalıkları uzmanlarımız ve yardımcı sağlık personellerimizin istihdamını yaptık" şeklinde konuştu.

Yoğun Bakım Servislerine Çocuk Bölümü De Eklendi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.