Aiçü’de ‘İlahiyat Vizyon Programı’ Düzenlendi

Aiçü’de ‘İlahiyat Vizyon Programı’ Düzenlendi
İslami İlimler Fakültesi ile Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu (TİDEF) Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde "İlahiyat...

İslami İlimler Fakültesi ile Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu (TİDEF) Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde "İlahiyat Vizyon Programı" düzenledi.

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Ağırman ve Doç. Dr. İsmail Altun ile MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz'ın konuşmacı olarak katıldıkları program Kültür ve Kongre Merkezi Anadolu Konferans Salonu'nda Gerçekleşti. Programa İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Yerinde, TİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yelek, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Prof. Dr. Mustafa Ağırman, "Dine İstikamet Üzere Hizmet Etmek" başlıklı konuşmasında; "Bu yolda birinci işin istikamet üzere olmaktır. Eğri sütunun düz gölgesi olmaz. Sen istikamet üzere olacaksın ki işin, amelin ve istikametin düz olsun. Hûd Suresi 112. Ayette dendiği gibi; "emrolunduğun gibi dosdoğru ol'. İşin başı imandır, Allah'ı tanımaktır. Osmanlı tarihini bizlere harp ve darp olarak anlattılar ancak ben Osmanlı padişahlarının âlimler mertebesinde olduğuna inanıyorum. Çünkü hepsi İslam birliği için uğraşmıştır. En mertebelisinin de Yavuz Sultan Selim olduğuna iniyorum. Her anda Allah'ı anan, İslâm'a gönül veren ecdadın torunlarıyız. Allah'la beraber olan yarı yolda kalmaz. Kur'an'dan nasiplenin ve hadis okuyun. Ne kadar hadis okursak o kadar kendimizi geliştiririz" dedi.

Doç. Dr. İsmail Altun ise "Modern Çağda İslami İlimler Anlayışı" başlıklı konuşmayı yaptı. Altun, "İlahiyatçı olmak lütf-u ilahidir. Bir toplumda Allah'ın ayetlerini öğretip, talim edenler bu toplum da ki ilahiyatçılar. İlahiyatçılar toplumların öğretmenlerdir. Bu da Allah'ın bir lütfudur, armağanıdır. Bizde toplumları hayra çağırma vardır. Toplumların kurtuluşu, huzuru mürşitlere bağlıdır. Bu yüzden vazifemiz çok kutsaldır. İlahiyatçılarda öncelikle samimiyet, hoşgörü olmalı. Dinde delil vahiydir. Eğer peygamberimiz gibi ashabı gibi iman edersek ancak o zaman gerçek manada iman etmiş oluruz. Kur'an-ı Kerim sahabeyi sevin ve onlar gibi iman edin diyor" şeklinde konuştu.

Program, öğrencilere katılım sertifikaların verilmesi ve kitap hediyelerinin ardından sona erdi.

Aiçü’de ‘İlahiyat Vizyon Programı’ Düzenlendi

Aiçü’de ‘İlahiyat Vizyon Programı’ Düzenlendi

Aiçü’de ‘İlahiyat Vizyon Programı’ Düzenlendi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.