Dünya Kudüs için ayakta

Dünya Kudüs için ayakta
ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması dünyada protestoları beraberinde getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanımasının ardından tepkiler çığ gibi büyüyor. Türkiye’nin bir çok noktasında Trump’ın kararına tepki gösteren vatandaşlar sokağa dökülürken, dünyadan bazı ülkeler de bu skandal karara karşı sessiz kalmayarak sokağa döküldü.

Endonezya

Endonezya’nın başkenti Jakarta’da bulunan ABD Büyükelçiliği önünde düzenlenen gösterilerde ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararı protesto edildi.

 

ABD Başkanı Donald Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımaya yönelik kararı Endonezya’nın başkenti Jakarta’da bulunan ABD Büyükelçiliği önünde düzenlenen gösterilerde protesto edildi. Ellerinde Trump karşıtı pankartlar taşıyan göstericiler sloganlar atarak caddelerde lastik yaktı. Trump’ın geçtiğimiz günlerde Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ve ABD elçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e götüreceğini açıklamasından sonra bütün dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Bangladeş

Bangladeş’in başkenti Dakka’da düzenlenen gösterilerde ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararı protesto edildi.

ABD Başkanı Donald Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımaya yönelik kararı Bangladeş'in başkenti Dakka’da düzenlenen gösterilerde protesto edildi. Yüzlerce Bangladeşlinin katıldığı gösterilerde, Trump aleyhine sloganlar atılarak, ABD Başkanının posterleri yakıldı. Trump’ın geçtiğimiz günlerde Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ve ABD elçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e götüreceğini açıklamasından sonra bütün dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Los Angeles

ABD’nin Los Angeles şehrinde, İsrail ve Filistinlilerin bir arada olduğu grup ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü başkent olarak tanımasını protesto etti.

6 Aralık günü Donald Trump’ın Kudüs ile ilgili aldığı karara tepkiler devam ediyor. Akşam saatlerinde Los Angeles Belediye Binası önünde toplanan İsrail ve Filistinlilerin bir arada olduğu grup Trump’ın almış olduğu kararı protesto etmek için Los Angeles’ın merkezinde bulunan ve federal hükümet ofislerinin bulunduğu Federal Bina'ya sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüşten önce konuşan Filistinli ve Arap-Amerikan Sivil Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Nizar Milbas, "Bugün Yahudi kız ve erkek kardeşlerimizle bölge barışı için toplandık" dedi.

Ardından organizasyonu düzenleyen IF NOT NOW (Şimdi Değilse) grubunun Kudüs doğumlu İsrailli Basın Sözcüsü Michal David ise Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının sadece sorumsuz bir politik karar olmadığını, aynı zamanda bu kararın Filistinliler için kabus haline gelen işgali meşrulaştırdığını söyledi.  

Chicago

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararı ABD’nin Chicago şehrinde protesto edildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararı ABD’nin Chicago şehrinde binlerce kişi tarafından protesto edildi. Göstericiler ellerinde “Filistin’in başkenti Kudüs” ve “Trump ve Pence rejimi gitmeli” yazılı pankartlar taşıdı. Göstericiler, “Filistin’e özgürlük” sloganları atarak konuşma gerçekleştirdi. Protesto gösterileri olaysız şekilde sona erdi. 

Tunus

Tunus’ta binlerce kişi ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti tanıma kararını protesto etti.
ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesi ve Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararına dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. Tunus’un çeşitli bölgelerinde binlerce kişi kararı protesto etti. İşçi sendikaları ve siyasi gruplar, başkent Tunus’ta ve diğer Kuzey Afrika ülkelerine Cuma namazından sonra protesto çağrısında bulundu.

Filistin bayrakları ve pankartları taşıyan Tunuslu protestocular, gösteride ABD ve İsrail bayraklarını yaktı.
Öte yandan, Tunus Cumhurbaşkanı El-Beci Kaid es-Sibsi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a ABD kararını kınayan ve bu kararın Filistinlerin haklarını ihlal ettiğini belirten bir mektup gönderdi. 

Halep

Halep kırsalında ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve ABD büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı protesto edilerek Kudüs’ün Arap ve Filistin toprağı olduğu ve İsrail tarafından işgal edildiği belirtildi.

Göstericiler ayrıca Suriye rejimi Devlet Başkanı Esat’ın devrilmesi ve muhakeme edilmesi çağrısı yapıldı. Göstericileri Esat’ın Suriye’nin geleceği konusunda hiçbir sözü olmaması gerektiğini belirtti. Göstericiler yüksek istişare komitesinin Suriye devrimine bağlı kalması, Esat’ın Suriye’nin geleceğinde yer almaması gerektiğine vurgu yaptı. 

Afganistan

Afganistan’ın başkenti Kabil’de cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilerde ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararı protesto edildi.

ABD Başkanı Donald Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımaya yönelik kararı Afganistan’ın başkenti Kabil’de cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilerde protesto edildi. Ellerinde Trump karşıtı pankartlar taşıyan yüzlerce gösterici İsrail aleyhine sloganlar attı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.