Dünyanın Robotları Samsun’da Yarışacak

Dünyanın Robotları Samsun’da Yarışacak
"Yapay Zekâ" temalı "13. Uluslararası MEB Robot Yarışması" için 16 ülkeden 6 bin öğrenci Samsun'a gelecek.

"Yapay Zekâ" temalı "13. Uluslararası MEB Robot Yarışması" için 16 ülkeden 6 bin öğrenci Samsun'a gelecek.

Meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışması 10 Nisan'da Samsun" da başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliğinde düzenlenecek olan 13. Uluslararası MEB Robot Yarışması'nın araştıran, üreten, öğrenen, geliştiren, genç ve çalışkan yeni neslin teknolojik kuşak ile tanışmasına ortam hazırlamak amacıyla teması "Yapay Zeka" olacak. Yarışma 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışlarının 100. yıl etkinlikleri kapsamında Samsun'da yapılacak. Bu yıl 16 ülkeden 6002 katılımcı geliştirdikleri 3 bin 489 robot ile yarışmaya başvuru yaptı.

2007 yılından itibaren her yıl düzenli olarak yapılan ve bu yıl 13.sü Samsun Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'nda 10-11-12 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan yarışma; Temalı, Çizgi İzleyen, Hızlı Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo, Robotino (Hareketli Robotlar), İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), İnsansı Robotlar, Endüstriyel Robotik Kol, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama (CarettaCaretta) ve Serbest Proje olmak üzere 12 (oniki) kategoride gerçekleştirilecek.

Yarışmayla ilgili bilgi, iş ve işlemlere "http://robot.meb.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.

Dünyanın Robotları Samsun’da Yarışacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.