Dursun Özbek, Galatasaray’ın Projelerini Anlattı

Dursun Özbek, Galatasaray’ın Projelerini Anlattı
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, mali kongrede yaptığı konuşmada gerçekleştirecekleri projeleri anlatarak, "Bu projeleri hayata geçirmek birinci görevimiz" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, gerçekleştirecekleri projeleri anlatarak, "Bu projeleri hayata geçirmek birinci görevimiz. Bir yıl sonraki mali genel kurulu hasretle bekliyorum. Burada konuştuğum şeyleri yerine getirmiş bir başkan olarak burada konuşmak istiyorum" dedi.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Galatasaray Kulübü mali genel kurulunda açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek, Ali Sami Yen'in bulunduğu yerde yapılan otele 101 milyon dolar değer biçildiğini belirterek, "Bu oteli Galatasaray bir yere kiraya verecek. Şu anda talipleri var. En büyük faydayı getirecek birine kiraya verecek. Galatasaray'ın malıdır bu. Tapusu Galatasaray'a aittir. Dolayısıyla bir alternatif projemiz var otel üzerinde. Bunu en kısa zamanda gene sizin önünüze getirmek istiyorum. Nedir bu; tapusu bize ait olan bu mülkü bir finansal kuruluşuna satıp, ondanda geriye leasing etme şansımız var. Banka bize 100 milyon dolar parayı kasamıza koyuyor ve eş zamanlı leasing sözleşmesi yapılıyor. Galatasaray bu 100 milyonu aldı ne yapacak; hemen x bankanın kasasına gidip yatıracağım ve "Benim borcumu sil ve bağlı temliklerimi de geri ver" diyeceğim. 100 milyon yatırdığın zaman 150 milyonluk temlik açığa çıkıyor. Bu açığa çıkan temlik Galatasaray'ın tekerleklerinin dönmesi için yeterli. Bütün bunlar çok net, çok şeffaf bir şekilde sizin önünüze gelecek. Siz hangi doğrultuda işaret ederseniz bir onu yapacağız. Kira geliri yine Galatasaray'a. 5 milyon Dolar artı bir kira getirisi var. Bu getiriyi kısmen ilk 2-3 sene leasing ödemesi için kullanacağım. Eğer bu disiplinle devam edersek, benden sonrakilerde bu disiplinle devam ederse Galatasaray işin içinden çıkar" diye konuştu.

TT ARENA YANINDA YAPILMASI PLANLANAN SPOR SALONU

TT Arena yanında yapılması planlanan spor salonu hakkında da konuşan Özbek, "Diyorlar ki spor salonuna ne gerek var. Paran mı var diyorlar. Evet param yok ama proje yapma kabiliyetim var. Proje yapacaksanız para çok. Bu kapalı spor salonu projesi yaklaşık 10-12 bin kişilik bir spor salonu. Maçların oynanacağı bir salon. Birçok faydası var. Bir defa kendi kompleksimizin içinde sportif bir faaliyet yapacağız. Ödenen kirayı cebimize koyma şansı var. Para nerede. İki tane büyük kuruluşla görüştüm. Dedim ki, "Beyler ben burada kapalı spor salonu istiyorum. Maliyeti 30 milyon dolar. Bu parayı bana ver yapayım. Başka hiçbir şey için kullanacağım için altına imza atacağım. Bu salon bitmezse beni as. Otelde de böyle yaptık. Otelin finansmanı da bu manada temin edilmiştir. Bunun karşılığında, salonun isim hakkını 10 yıllık temliğini size vereyim dedim. İki firmada evet dedi. Şunu yapmak kalıyor; Sarıyer Belediyesi'nden onay aldı projeler. Ankara'dan onay alındı. Bu sadece spor salonu projesi değildir. Altında 27 bin metrekareye yakın ticari alanlar var. Spora hizmet edecek binalar, yerler, ticari olanaklarla beslenmek zorundadır. Keşke bizim stadın altında da böyle bir şey yapılsaydı. Bu sadece salon değildir, Galatasaray'a 9-10 milyon kira getirecek alanlar yapılacak ve Galatasaray bunu yaparken hiçbir şekilde mali bir zorluğun içinde olmayacak. Ruhsat aşamasına gitmeden sizin önünüze getireceğim ve onaylarsanız bu projeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

RİVA PROJESİ

Galatasaray'ın en önemli projelerinden biri olan Riva hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Özbek, "40 sene önce satın alınmış. Alandan Allah razı olsun. İmar durumu var. Ama 40 sene hiçbir şey yapılmamış. Bir dönem bir proje geliştirilmeye çalışılmış, 12-13 tane temel atılmış orada kalmış. Böyle olmaması lazım. Bakın Riva ile ilgili de bugünkü coğrafi koşulların değişmesi, yapılan köprü arsamızın yanından geçmekte. Dolayısıyla şunu öngördüm dedim ki bu koşullar değişti, evet elimizde 850 villalık bir proje var fakat acaba burada 850 villayı satıp gelir elde etmek mi yoksa projeyi değiştirmek mi kolay. Buraya altyapıyı taşımayı düşünüyorum. Altyapıya uygun yönetim binası, 6 futbol sahası ve kamp olanaklarını sağlayacağız bir konaklama tesisi. İnşallah onayınızın sonrasında ben oraya Galatasaray bayrağını dikeceğim. Terk edilmiş bir görüntüsü var. Bayrak dikmekten kastım şu; altyapı tesisleri, sahaları, konaklama tesislerini, yönetim binasını Galatasaray kendisi yapabilir. Onayınızın ertesinde başlayacağız. Bayrağı çektikten sonra geride kalan 1 milyon metrekarenin fiyatı artık aynı değil. Eski Galatasaray Riva arazisi değil. Ben niye kendi arazimi daha değerli hale getirmeyeyim. Uygun görürseniz yapacağım. Başlamak önemlidir" dedi.

HASNUN GALİP PROJESİ

Hasnun Galip'teki bina hakkında da açıklamalarda bulunan Özbek, "Hasnun Galip'te bir binamız var. Artık zamanını doldurmuş. Bu manada oradaki binayı da ele alıyorum. O projeyi de sizin önünüze getireceğim. Bütün bu anlattıklarım kendi oto finansmanını sağlayacak projelerdir. İlk fırsatta önünüze getireceğim" diye konuştu.

"BİR SONRAKİ MALİ GENEL KURULDA BUNLARI YERİNE GETİRMİŞ BAŞKAN OLARAK KONUŞMAK İSTİYORUM"

Zor bir dönemde göreve geldiklerini belirten Özbek, "Hiçbir zaman bu göreve hizmet etmekten pişmanlık duymadım. Ben Galatasaray'ın çocuğuyum. Beni bugün neyim varsa neyim yoksa Galatasaray sayesinde olmuştur. İmkanlarımı Galatasaray için kullanmak mecburiyetindeyim. Nasip olursa görev süremizi tamamlamak, bizden sonra bayrağı alacak kişilere de aynı heyecanı duymalarını tavsiye ediyorum. Bu projeleri hayata geçirmek birinci görevimiz. Bir yıl sonraki mali genel kurulu hasretle bekliyorum. Burada konuştuğum şeyleri yerine getirmiş bir başkan olarak burada konuşmak istiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.