Derik’te Şehit Kaymakam Safitürk Adına Yaptırılan Okul Açıldı

Derik’te Şehit Kaymakam Safitürk Adına Yaptırılan Okul Açıldı
Mardin'in Derik ilçesinde terör saldırısı sonucu şehit düşen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk adına İşadamı Süleyman Bölünmez tarafından yaptırılan...

Mardin'in Derik ilçesinde terör saldırısı sonucu şehit düşen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk adına İşadamı Süleyman Bölünmez tarafından yaptırılan okulun açılışı yapıldı. Açılış törenine video konferans sistemiyle bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çukur eylemleriyle, bombalı saldırılarla, suikastlarla ve alçak yöntemlerle saldıranların bedenleri gibi isimlerinin de yok olup gideceğini ancak şehitlerin yüreklerde ve yapılan eserlerde yaşamaya devam edeceğini vurguladı. Erdoğan, okula spor salonu ve yüzme havuzu yaptırılması talimatı da verdi.

Mardin'in Derik ilçesinde geçtiğimiz yıl uğradığı terör saldırısında şehit düşen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk adına eski Mardin Milletvekili ve İşadamı Süleyman Bölünmez tarafından yaptırılan Anadolu Lisesinin açılış töreni yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans sistemiyle bağlandığı törene, İçişleri Bakanı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa milletvekilleri, İşadamı Süleyman Bölünmez, kent protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan törende, şehitler için bir saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün hayatının anlatan gösterimin yapıldığı törende, baba Asım Safitürk'ün videolu mesajı okundu. Törenin açılış konuşmasını yapan İşadamı Süleyman Bölünmez, hiçbir şekilde kabullenmedikleri terör belasının, makamına koyduğu bomba neticesinde şehit verdikleri kardeşlerinin bir Fatih olduğunu belirterek, Türkiye'de binlerce Fatih'in daha bulunduğunu ifade etti. Safitürk, Halisdemir ve Sekin'lerin yolunda akıtılan kanların hesabının sorulacağını kaydeden Bölünmez, ülkeyi tek bayrak, tek millet, tek devlet ve tek bayrak yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

"Güçlü Türkiye istiyoruz"

Bölünmez'in açılış konuşmasının ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın mesajının okunduğu tören, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın konuşmasıyla devam etti. Videolu biyografide şehit Safitürk'ün gençlerle olan diyaloğunu görünce bir kez daha gururlandığını anlatan Bak, "Sporun gücü terörü yenecektir. Bunun için okullar, havuzlar, sahalar yapacağız. Çocuklarımızı sahalara koşturacağız. Terörün zalim eline karşı sporun şefkatini koyacağız. Süleyman Bölünmez ile karşılıklı müsabakalarda bir arada olduk. Mardin güzel bir şehir, örnek bir şehir. Kendisini bu güzel esere olan katkısından dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Biz de Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak kıymetli kaymakamımızın hayallerini gerçekleştirmek istiyoruz. Güzel hizmet adamı Safitürk için de havuz yapacağız. Yüzme havuzunu tamamlayacağız. Ardından spor için, kulüplerimiz için ne gerekiyorsa bütün desteklerimizi vereceğiz. Bu okullarda mühendisler, avukatlar, bilim adamları ve bakanlar çıkacak. Biz güçlü Türkiye istiyoruz, başarılı Türkiye istiyoruz, büyüyen Türkiye istiyoruz" dedi.

"Amacımız genç ve çocukları hayalleriyle buluşturmak"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise iki bakan arkadaşıyla birlikte hayırlı bir iş için yola çıktıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Biraz önce düşündüm, Acaba sadece bir okulun açılışına mı geldik?" diye. Sadece ona gelmedik. Bilmenizi isterim ki biz tarihimizin, medeniyetimiz, birliğimizin, beraberliğimizin ülke sevgimizin, bir az önce okunan Kur'an'ın ve tüm hassasiyetlerin adına buraya geldik. İrade ve kararlılık adına buraya geldik. Gönlümüzden geçen bütün güzelliklerin yansıtılması adına buraya geldik. Ürkmediğimizi, korkmadığımızı, bu ülkenin yarınlarından emin olduğumuzu, bu ülkeyi aydınlığa, zenginliğe ulaştıracağımıza inandığımız için geldik. Öğrencilerimizin öğretmenlerimizin geleceğe doğru atacağı adımı destekleyebilmek adına buraya geldik. Aslında şehidimizin aramızda olduğu, burada sizlerde birlikte omuz omuza olduğunu ispat ettirmek için buraya geldik. Bizi zayıflatmak isteyenlere karşı hepimiz birer Safitürk'üz demek için buraya geldik. Bölünmez ailesine çok teşekkür ediyoruz. Çok kısa süre bir süreç içerisinde bizi çok sevindirdiler. O gün buradaki konuşmamam da ifade ettim. Ne olmak istediklerini sorduğumuz gençlerimiz ve çocuklarımız, hemşire, polis, asker, mühendis, öğretmen ve sanatçı olmak istediklerini ifade ettiler. Bizim yaptığımız bütün hizmetin bir tek anlamı vardır. Onları hayalleri, idealleriyle buluşturmak. Biz Mardinli doktor, Derikli mühendis, Nusaybinli öğretmen, Mazıdağlı ülkenin her noktasını kucaklayan bir kaymakam istiyoruz. Onun için buraya geldik. Sadece taş bina açmıyoruz."

Şehit Safitürk'ün hem kaymakam hem de belediye başkanı olduğunu anımsatan Bakan Soylu, şunları söyledi:

"Zeytin atölyesini anlattığı günü bugünkü gibi hatırlıyorum. Beraber toplantı yaptığımızda ortaya koyduğu anlayışı hatırlıyorum. İçişleri Bakanı olduğumda odama geldi sohbet ettik. Biz akrabayız diyemedi. Edepliydi, ahlaklıydı, insandı. Çocukları anlatırken, yaptıkları hizmeti anlatırken bir başkaydı. Buraya gelmemizin sebeplerinden biri de budur. Memleket için fedakarlığın ne olduğunu ifade eden rol modellere, güzel insanlara ihtiyacımız var."

Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferans sistemiyle bağlandı

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tören alanına video konferans sistemiyle bağlandı. Alandakilere hitaben konuşan Erdoğan, şu ifadelerde bulundu:

"Sizleri en kalbi duygularımla, hasretle ve muhabbetle selamlıyorum. Geçtiğimiz yılın 10 Kasım'ında alçakça bir saldırıda yaralanan 11 Kasım'da da şehit olan kaymakamımız adına yaptırılan Anadolu Lisesinin Milli Eğitim Bakanlığımıza ilçemize ve tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Okulu, 5,5 milyonluk yatırımla 6 ayda ilçemize kazandıran işadamı Süleyman Bölünmez'e teşekkür ediyorum. Tüm evlatlarımıza başarılar, öğretmenlerimize ve idarecilerimize kolaylıklar diliyorum. Yeniden inşa edilen okula merhum kaymakamımızın verilmesini Derikli kardeşlerimizin vefası olarak görüyoruz. Türkiye son yıllarda PKK'nın ve DEAŞ terör örgütlerinin diğer yandan da FETÖ ihanet çetesinin saldırılarına maruz kaldı. Bu saldırılarda çok sayıda kaybımız olsun. Ama hamdolsun milletimizle el ele vererek tüm saldırıların üstesinden gelmeyi başardık. Türkiye'nin terör örgütleri vasıtasıyla diz çöktürülmeyecek bir ülke olduğunu ispat ettik. Bölücü terör örgütünün tehditlerine boyun eğmeyen kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Çukur eylemleriyle, bombalı saldırılarla, suikastlarla ve alçakla yöntemlerle ülkemize saldıranların bedenleri gibi isimleri de yok olup gidecektir ancak şehitlerimizin her biri yüreğimizde ve eserlerimizde yaşamaya devam edecektir. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum. Devletinin, ülkesinin ve milletinin yanında yer alarak, terör örgütüne darbe üstüne darbe vurulmasına katkı sağlayan vatandaşlarımızın her birine teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye bir daha o acı günleri yaşamayacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hitabının ardından okula kapalı spor salonu ve yüzme havuzu yapılması talimatı da verdi. Daha sonra okulun açılış kurdelesini kesen bakanlar ve protokol üyeleri, sınıfları gezerek, öğrencilerle bir araya geldi. Bir sınıfa giden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğrencilerin taleplerini dinleyip, not alırken, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise girdiği sınıfta tahtada yazılı matematik sorusunu çözüp, öğrencilere nasihatlerde bulundu.

Derik’te Şehit Kaymakam Safitürk Adına Yaptırılan Okul Açıldı

Derik’te Şehit Kaymakam Safitürk Adına Yaptırılan Okul Açıldı

Derik’te Şehit Kaymakam Safitürk Adına Yaptırılan Okul Açıldı

Derik’te Şehit Kaymakam Safitürk Adına Yaptırılan Okul Açıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.