Ege'de Yunan Savaş Uçağı Düştü, Tsk'dan Açıklama Geldi: Bölgede Türk Jeti Yoktu

Ege'de Yunan Savaş Uçağı Düştü, Tsk'dan Açıklama Geldi: Bölgede Türk Jeti Yoktu
Yunan hava kuvvetlerine ait Mirage 2000 tipi savaş uçağının Ege semalarında Skiros, Sakiz ve Midilli adası yakınlarındaki bölgede düştüğü açıklandı. PİLOT HAYATINI KAYBETTİ Yunan basınında yer alan haberlerde, uçağın saat 12.50 sıralarında düştüğü bilgisi var.

Yunan hava kuvvetlerine ait Mirage 2000 tipi savaş uçağının Ege semalarında Skiros, Sakiz ve Midilli adası yakınlarındaki bölgede düştüğü açıklandı.

PİLOT HAYATINI KAYBETTİ

Yunan basınında yer alan haberlerde, uçağın saat 12.50 sıralarında düştüğü bilgisi var. Ayrıca pilotun kayıp olduğu ve arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

NEDEN DÜŞTÜĞÜ HENÜZ BELLİ DEĞİL

Uçağın düşme nedeni ise henüz bilinmiyor. Yunanistan'ın Proto Thema gazetesi, savaş jetinin Türk uçaklarını engellemek için Ege'de görev yapan filoda bulunduğunu iddia etti.

"İT DALAŞINDAN DÖNÜYORDU" İDDİASI

Habertürk TV Atina Temsilcisi Taki Berberakis, uçağın Ege'de Türk uçaklarını it dalaşına katılan iki jetten biri olduğu ve dönüş yolunda, TSİ 12.15 sularında düştüğü bilgisini paylaştı.

TSK: BÖLGEDE TÜRK JETİ YOKTU

Türk Silahlı Kuvvetleri, "Jetin Ege'de Yunan hava sahasını ihlal eden Türk savaş uçaklarını püskürtme operasyonlarında kullanıldığı" yönündeki iddiaları çürüten bir açıklama yaptı. TSK, uçağın düştüğü sırada herhangi bir Türk jetinin bölgede bulunmadığını duyurdu.

Ege'de Yunan Jeti DüştüEge'de Yunan Jeti Düştü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.