• BIST 8334.94
  • Altın 1632.124
  • Dolar 27.4438
  • Euro 29.0395
  • Adana 18 °C
  • Adıyaman 17 °C
  • Afyon 12 °C
  • Ağrı 11 °C
  • Amasya 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 21 °C
  • Artvin 17 °C
  • Aydın 21 °C
  • Balıkesir 19 °C

Ekrem Dumanlı Hakkında Yakalama Kararı

Ekrem Dumanlı Hakkında Yakalama Kararı
Cumhurbaşkanı'na hakaret ve iftira suçlarından hakkında 9 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılanan Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı...

Cumhurbaşkanı'na hakaret ve iftira suçlarından hakkında 9 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılanan Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında ifadesinin alınması için yakalama kararı çıkarıldı. Aynı davadan yargılanan Today's Zaman eski Genel Müdürü Bülent Keneş ise duruşmaya gelerek ifade verdi.

Bakırköy 42. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına Ekrem Dumanlı katılmazken, Today's Zaman Gazetesi'nin eski Genel Müdürü Bülent Keneş ve avukatı hazır bulundu.

Duruşmada ifade veren Bülent Keneş, "İddianameye konu olan haberler benim tarafımdan hazırlanmış haberler olmayıp gazetede çalışan arkadaşlar tarafından hazırlanmıştır. Suç içermeyen ve yazı içeriğinde Fuat Avni'ye atıf yapılarak ve iddia olarak hazırlanıp yayınlanmıştır. Bu haber pek çok basın ve gazete tarafından haber yapılmıştır. Yapılan haber gazetecilik faaliyeti kapsamındadır. Gazetecilik standartlarına yüzde yüz uygundur. Ben, bir gazetecilik faaliyetinden yargılanıyorum. Ortada hiçbir suç unsuru yok. Beraatimi istiyorum" dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, Ekrem Dumanlı hakkında yargılamanın sürüncemede bırakılmaması için sanığın savunma ve delillerinin tespit edilerek, serbest bırakılması istemiyle hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı hazırlanan iddianamede, Zaman Gazetesi ve Today's Zaman gazetelerinin internet sitelerinde 10 Ocak 2015 tarihinde yayınlanan haberde Cumhurbaşkanı'na hakaret edildiği ve iftira atıldığı belirtiliyor.

İddianamede, Dumanlı ve Keneş'İn "Basın yoluyla Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "İftira" suçlarından 2 yıl 4 aydan 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları isteniyor.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2002 Haber Sitesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 533 02 62 Faks : 0212 210 34 00