Elazığ’da Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

Elazığ’da Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi
Sabah saatlerinde başlayan yağış yüzünden sürücüler zor anlar yaşadı

Şiddetli sağanak yağışların etkili olduğu Elazığ ve bölgesinde belirli noktalarda oluşan su birikintileri sürücüleri ve yayaları zaman zaman zor durumda bıraktı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 13. Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından Elazığ ve bölgesinde uyarısını yaptığı şiddetli sağanak yağış etkili oldu. Dün başlayan sağanak yağmur bugün sabah erken saatlerden itibaren şiddetini arttırdı. Gün boyu yağmaya devam eden şiddetli yağmur nedeniyle trafikte seyir eden araç ve yayalara zor anlar yaşattı. Kent merkezinde ciddi bir sıkıntı yaşanmazken, Sanayi ve Üniversite Mahallesi'nde bazı yollarda su birikintileri oluştu. Su birikintileri nedeniyle zaman zaman araçlar gidemedi. Son model otomobili ile suda kalan bir sürücü ise çareyi aracından inerek itmekte buldu. Aracını bir süre iten sürücü, sudan kurtulduktan sonra yoluna devam edebildi.

Önceden tedbir alan Elazığ Belediyesi ve Devlet Su İşleri'ne bağlı ekipler de su birikintisi oluşan yollarda çalışma yaparak yaşanan sorunları gidermeye çalıştı. Yağışların bereket olduğunu belirten vatandaşlar ise, "Geçen yıllarda yaşanan kuraklığın ardından yağmurun toprağa ve insanlara daha iyi yaşam ile huzur sağlayacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Güne yağmurla uyandıklarından dolayı mutlu olduğunu da dile getiren vatandaşların bazıları da yağmurun sesini dinlemek için sokağa çıktıklarını söyledi. Elazığ'da bulunan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl'de çok bulutlu ve belirli aralıklarda kuvvetli olmak üzere yağmur yağışlarının devam edeceğini, Adıyaman'da ise yer yer aralıklı hafif yağmurlu geçeceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.