Köylülerin 30 Yıllık Hayali Gerçeğe Dönüyor

Köylülerin 30 Yıllık Hayali Gerçeğe Dönüyor
Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Çavdar Mahallesi ile Koçarlı Mersinbelen mahallesine yaşayan vatandaşların 30 yıllık hayali gerçeğe dönüşüyor.

Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Çavdar Mahallesi ile Koçarlı Mersinbelen mahallesine yaşayan vatandaşların 30 yıllık hayali gerçeğe dönüşüyor. 1990 yıllarda projesi hazırlanan ancak bir türlü gerçekleşmeyen yol yapımı Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatıldı. Projenin gerçekleşmesi ile bölgede ulaşımın kolaylaşacağı gibi, yolun tarıma da büyük faydası olacağı aynı zamanda orman yangınlarına müdahalede kullanılacağı belirtildi.

Aydın'ın gerek çamfıstığı gerekse zeytin üretimi bakımından en verimli arazilerine sahip Söke Çavdar mahallesi Koçarlı Mersinbelenmahallesi arasındaki bölümde yo yapım çalışmalarına başlandı. Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yolun yapım çalışmalarının başlaması köylüler tarafından sevinçle karşılandı.

"Köyümüz için bu çalışmayı milat olarak görüyoruz"

Yol yapım çalışmalarının başlaması ile Çavdar köyü olarak bir milat yaşadıklarını ve yolun açılması ile bölgede hem ulaşım hem de tarımsa üretimin ciddi oranda kolaylaşacağını ifade eden Çavdar Mahalle Muhtarı Yalçın Pak yolun "Yolun projesi 1990'lı yıllarda yapıldı. Geçmiş dönemlerde 100-150 metre civarında yol çalışması oldu. Ama nasıl olduysa çalışma durduruldu. Sanırım birileri engel oldu. Aydın Yaşadığımız sorunu Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'na aktardık. Başkan Çerçioğlu'nun girişim ve gayretleri ile Orman İşletme Müdürlüğü'nden tüm izinler alındı. Alt yapı hazırlandı. Şu anda yolumuzun yapımına başlandı. Öncelikle Özlem Başkana ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerine köylülerimiz adına teşekkür ediyorum. Bu yol bizim 30 yıllık özlemimiz" diye konuştu.

Muhtar Yalçın Pak, yolun açılması ile birlikte bölgeden Koçarlı ve Çine yönüne ulaşımında oldukça kolay ve kısa olacağını bunun yanında üretimde maliyetin ciddi oranda düşeceğini söyledi.

Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Aydın Büyükşehir Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli ise 2014 yılından bu yana köylülerin bu yol talebini yerine getirmek için çalışmaların yürütüldüğünü belirterek "Bu yol yaklaşık 4 km. mesafede. Çok ciddi anlamda ulaşımı kısaltıyor. Vatandaşların Çine'ye, Koçarlı'ya, Karpuzlu'ya ve Aydın'a ulaşmalarında hem zaman hem de ekonomik açıdan kolaylık sağlıyor. Proje Başkanımız Özlem Çerçioğlu'nun da yakın takibinde. En kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacak" dedi.

Köylülerin 30 Yıllık Hayali Gerçeğe Dönüyor

Köylülerin 30 Yıllık Hayali Gerçeğe Dönüyor

Köylülerin 30 Yıllık Hayali Gerçeğe Dönüyor

Köylülerin 30 Yıllık Hayali Gerçeğe Dönüyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.