• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • Adana 11 °C
  • Adıyaman 8 °C
  • Afyon 0 °C
  • Ağrı 2 °C
  • Amasya 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • Artvin 7 °C
  • Aydın 9 °C
  • Balıkesir 0 °C

Kaybettiği Eşinin Doğum Gününde Adına Vakıf Kurdu

Kaybettiği Eşinin Doğum Gününde Adına Vakıf Kurdu
Yaklaşık 11 yıl boyunca kanser tedavisi gören ve 20 Haziran 2014 tarihinde hayatını kaybeden Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB...

Yaklaşık 11 yıl boyunca kanser tedavisi gören ve 20 Haziran 2014 tarihinde hayatını kaybeden Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Koşmaz'ın doğum gününde eşi Saaded Koşmaz tarafından kurulan Bülent Koşmaz Sağlık ve Sosyal Eğitim Vakfının (BÜKSEV) tanıtımı yapıldı.

Manisa'ya yaptığı hizmetlerle her görüşten insanın takdirini toplayan ve hayatını kaybettiğinde binlerce Manisalı tarafından uğurlanan Bülent Koşmaz adına vakıf kuruldu. Kısa adı BÜKSEV olan Bülent Koşmaz Sağlık ve Sosyal Eğitim Vakfının tanıtımı Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Merhum Bülent Koşmaz'ın kendi sesinden kendisini anlattığı video gösterimi ile başlayan vakfın tanıtım programında konuşan kurucu Başkan Saaded Koşmaz, "11 yıl boyunca belki her yılın yarısını hastanelerde geçirdik. Hastane bahçelerinde hastalar, hasta yakınları, içeriye giremeyen, refakatçi olarak hastasının yanında kalamayan insanları gördük. Gece gündüz hastane bahçelerinde banklarda, kaldırım taşlarında oturan, yatan insanlara şahit olduk. Bu insanları gördüğümüz zaman bizim içimiz burkulurdu. Bu insanlar için neler yapabiliriz diye zaman zaman oturur Bülent Beyle düşünürdük. Yurtdışında tedavi olduğu dönemlerde kanser hastaları ve aileleri için toplumsal dayanışma örneklerine şahit olduk" dedi.

Vakfı kurarken yaşadıkları tecrübelerden yol çıktıklarını vurgulayan Koşmaz, "Yaşadığımız tecrübelerden aldığımız dersle vakfımız için önce sağlık dedik. Vakfımızın öncelikli hedefi kanser hasta ve yakınlarına maddi ve manevi destek projeleri üretmektir. Bu nedenle hastanelerimiz ve doktorlarımız ile birlikte çalışma ortamları kurmak ve proje üretmek hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bülent Koşmaz uzun yıllar boyunca öğrencileri kendi imkanları çerçevesinde destek vermeye çalışmıştır bizde bunu devam ettirebilmek için vakfımız aracılığıyla tıp ve sağlık bilimleri konusunda eğitim gören öğrencilerimize ulaşıp onlara destek vermeye çalışacağız. Bu arada büyük projeler içinde olan doktorlarımıza ve asistanlarımıza da destek vermeyi düşünüyoruz. Bülent bey, Türkiye'nin geleceğinin bilim ve eğitimde olduğuna inanırdı. Bu nedenle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bülent Koşmaz Fen Lisesi destek faaliyetlerini de programımızın kapsamına aldık. Yapacakları çalışmalarda inşallah onlara da yardımcı olmaya çalışacağız. Vakfımıza sosyal eğitim konusunu da ilave ederek çalışmalar yapmayı hedefledik. Bu çerçevede Bülent Koşmaz'ın fikirlerini kurumsallaştırarak daha geniş kitlelere ulaştıracağımıza ve daha çok insana faydalı olacağımıza inanarak BÜKSEV altında toplandık. Çalışmalarımızı verimli hale getirebilmek için gönüllüler gruplarımızı oluşturmaktayız. Bize gönüllü olmak isteyenleri BÜKSEV'e bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Dostlarımızın destekleriyle vakfımızı kurmayı başardık" diyen Saaded Koşmaz şunları söyledi:

"Bundan sonra biz Allah'ın izniyle hastalarımızın, okuyan öğrencilerimizin yanında olmaya çalışacağız. Geleceğimizin doktorlarının, hemşirelerinin, sağlık görevlilerinin elinden tutmak için çalışacağız. Topluma faydalı olabilmek ve amaçlarımızı gerçekleştirebilmek için kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde olacağız. Sen beni bırakıp biz olmayı hedefledik. Bu doğrultuda çalışacağız. Bu amaçla vakfımız için güçlü el ve mutlu bir nefes diyerek yola çıkıyoruz."

Merhum Bülent Koşmaz'ın eşi ve vakfın kurucu Başkanı Saaded Koşmaz'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, daire müdürleri, eski milletvekilleri ve belediye başkanları, STK temsilcileri, Koşmaz ailesi ve vakfın çok sayıda gönüllü üyesi katıldı.

Merhum Bülent Koşmaz'ın ismi daha önce Manisa'da uzun yıllar başkanlık yaptığı Manisa Ticaret ve Sanayi Odası binasına, yer altı otoparkına, Turgutlu Ticaret Borsası sosyal tesislerine ve TOBB tarafından Manisa'ya yaptırılan Fen Lisesine verilmişti.

Kaybettiği Eşinin Doğum Gününde Adına Vakıf Kurdu

Kaybettiği Eşinin Doğum Gününde Adına Vakıf Kurdu

Kaybettiği Eşinin Doğum Gününde Adına Vakıf Kurdu

Kaybettiği Eşinin Doğum Gününde Adına Vakıf Kurdu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2002 Haber Sitesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 533 02 62 Faks : 0212 210 34 00