“Elver Ustam” Projesinin İlk Ürünleri Görücüye Çıktı

“Elver Ustam” Projesinin İlk Ürünleri Görücüye Çıktı
Bilecik Belediyesi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğinde gerçekleştirilen "Elver Ustam" projesi kapsamında örülen sepetler ve yapılan fileler görücüye...

Bilecik Belediyesi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğinde gerçekleştirilen "Elver Ustam" projesi kapsamında örülen sepetler ve yapılan fileler görücüye çıktı.

Bilecik Belediyesi öncülüğünde hazırlanan birçok proje ile kentteki kadınların daha çok yaşama dahil olmaları, ev ekonomilerine katkıda bulunmaları amacıyla birçok proje hayat bulmaya devam ediyor. Bilecik Belediyesi ve İŞKUR işbirliğinde hazırlanan "Elver Ustam" projesi kapsamında hazırlanan el emeği göz nuru fileler ve sepetler, Şeyh Edebali Üniversitesi 6. Tanıtım ve Kariyer Günlerinde görücüye çıktı.

"Yaptığımız bu ürünleri üniversitemiz ve müzemizde sergiliyoruz"

Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan, yaptığı açıklamada, ürünleri üniversite ve müzede sergilediklerini belirterek, "Geçtiğimiz aylarda belediyemiz öncülüğünde ilimiz İŞKUR yetkilileri tarafından güzel bir proje hazırladık ve projeye büyük bir ilgi oldu. Kursiyerlerimiz bu proje kapsamında ürettikleri ürünlerle hem meslek sahibi oluyor hem de sosyal hayata daha çok dahil oluyorlar. Projemiz kapsamında güzel ürünler ortaya çıktı. Her birinin hem estetik değeri var hem de işlevi var. Yaptığımız bu ürünleri üniversitemiz ve müzemizde sergiliyoruz. Bu anlamlı projede yer almak isteyen vatandaşlarımız belediyemiz ve İŞKUR İl Müdürlüğüne nüfus cüzdanları ile şahsen başvurabilirler. Kültür Kongre Merkezimiz ile müzemizde gerçekleştirdiğimiz bu proje ile hem kadın istihdamını artırmayı amaçlıyoruz hem de unutulmaya yüz tutmuş meslekleri ustalardan çıraklara aktararak, yaşatmış oluyoruz. Sepet örücülüğünde ilk kursumuz bitti. Şu da çok önemli ki projemiz ile kadın istihdamını artırarak ve onları sosyal yaşama dahil ederek, toplumsal cinsiyet eşitliğini de sağlamış oluyoruz. Zaten bizim çalışmada esas sloganımız unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin gelecek kuşaklara aktarılması, Kadın iş gücünün ve istihdamının artırılması üzerine planlandı" ifadelerine yer verdi.

“Elver Ustam” Projesinin İlk Ürünleri Görücüye Çıktı

“Elver Ustam” Projesinin İlk Ürünleri Görücüye Çıktı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.