Aydın’a 2 Milyon 582 Bin Lira Arı Desteği

Aydın’a 2 Milyon 582 Bin Lira Arı Desteği
Aydın'da 2017 yılı Arılı Kovan Desteklemeleri kapsamında arıcılara verilecek olan desteklemeler banka hesaplarına yatmaya başladı.

Aydın'da 2017 yılı Arılı Kovan Desteklemeleri kapsamında arıcılara verilecek olan desteklemeler banka hesaplarına yatmaya başladı. Cuma gününe kadar Aydınlı arıcıların hesaplarına 2 milyon 582 bin 570 lira destekleme parası yatacağı belirtildi.

Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, Aydın il genelinde birliğe kaydı olan 1354 arıcının 258 bin 257 kovan arısı için 2 milyon 582 bin 570 TL destekleme hak edişi olduğunu belirterek "Ödemeler geçtiğimiz Cuma günü arıcılarımızın banka hesabına yatırılmaya başlandı. İlk etapta vatandaşlık numarasının son hanesi 0,2 ve 4 olan arıcılarımızın destekleme ödemeleri yapıldı. Ödemeler direk merkez tarafından üreticimizin hesabına yapılıyor. Vatandaşlık numarasının son hanesi 6 ve 8 olanların desteklemeleri de Cuma günü öğleden sonra banka hesaplarına yatırılacak" dedi.

Aydın'ın en küçük ilçesi Karpuzlu arıcılıkta lider

Destekleme kapsamında Aydın'da aslan payını Karpuzlu ilçesi aldı. Desteklemenin yaklaşık yüzde 20'sini hak eden Karpuzlu ilçesindeki arıcılara arılık ovan desteklemesi kapsamında 551 bin 620 TL destek verilecek.

"Arılar denge unsurudur"

Arıcıların daha çok desteği hak ettiğini ve arıcılığın sadece bal üretimi olarak düşünülmemesi gerektiğini belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, "Tabiatın dengesini sağlayan canlılar arılardır. Avrupa'da arıcılık sadece bal üretimi için değil tarımsal verimliğin olmazsa olmazı olarak görülüyor. Türkiye dünyanın en önemli tarım ülkelerinden biridir. Bu nedenle arıcılarımızın daha fazla desteklenmesi ve özellikle yerel yönetimler ve idareciler tarafından arıcılığın önemini kavraması en büyük isteğimizdir" dedi.

Aydın’a 2 Milyon 582 Bin Lira Arı Desteği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.