Emine Erdoğan’a Suç Duyurusu

Emine Erdoğan’a Suç Duyurusu
CHP Samsun Kadın Kolları, bir konuşmada kullandığı ifadeler üzerine Emine Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Samsun Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Samsun Kadın Kolları üyeleri, Emine Erdoğan'ın bir toplantıda "Türkiye'nin 90 yıllık enkazını kaldırdık" ifadelerini kullandığını iddia ederek, Samsun Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Suç duyurusunu adliyeye teslim etmeden önce basın açıklaması yapan Çakır, "Emine Erdoğan'ın bir toplantıda "Türkiye'nin 90 yıllık enkazını kaldırdık" ifadelerini kullanmıştır. Bu sözlerin Cumhuriyetimiz sayesinde birçok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını elde etmiş bir kadın tarafından söylenmesi bizim açımızdan üzüntü vericidir. Sayın Emine Erdoğan sanıyoruz ki Cumhuriyetimizin kurucu iradesine karşı bitmek bilmeyen art niyet ve inkarcılıkla böyle konuşmaktadırlar. Bu anlamda Emine Erdoğan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik edecek bir söz etmiş ve başlı başına hakaret sözlerini sarf etmiştir. Bu ifadeler soruşturmayı gerektirecek niteliktedir ve kendisi hakkında yukarıda izah ettiğimiz gerekçelerle şikayet etme zarureti ortaya çıkmıştır" dedi.

Kadın kolları üyeleri, basın açıklamasının ardından Emine Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.