Kemeraltı Çarşısı’nda Bayram Hareketliliği

Kemeraltı Çarşısı’nda Bayram Hareketliliği
Ramazan Bayramı öncesi bayram alışverişlerinin uğrak adresi İzmir'in tarihi çarşısı Kemeraltı oldu.

Ramazan Bayramı öncesi bayram alışverişlerinin uğrak adresi İzmir'in tarihi çarşısı Kemeraltı oldu. Bazı esnaflar bayram dolayısıyla iyi iş yaptıklarını belirtirken, bazıları da vatandaşların alışveriş merkezlerini tercih etmelerinden yakındı. Vatandaşlar ise fiyatların pahalı olduğunu savundu.

Ramazan Bayramına sayılı günler kala, tarihi İzmir Kemeraltı Çarşısı da hareketlendi. Vatandaşlar, bayram ziyaretlerine gelecekler için şeker ve çikolatalarını alırken, bayramlık kıyafetler almayı da ihmal etmiyor. Yoğun kalabalığın hakim olduğu çarşıda bazı esnaflar iyi iş yaptıklarını ifade etti. Bazı esnaflar ise kalabalığın yanıltıcı olduğunu, çoğu vatandaşın alışveriş merkezlerini tercih ettiğini kaydetti.

"Al-satçı'lar zor bir bayram yaşıyor"

Esnaf Kemal Kutucu, "75 yıldır şeker ve çikolata işindeyiz. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da telaşımız var. Bayramda marka olan firmalar iş yapıyor ama mesleğine gereken değeri vermeyen "al-satçı'lar zor bir bayram yaşıyor. Piyasada sağlıksız ürünler de satılıyor. Müşterilerin az ama kaliteli ürünleri tercih etmelerini öneririm" dedi.

Bayram için şeker ve çikolata alan Fadime Çatalbaş isimli vatandaş, "Bayram alışverişimiz için meşhur Kemeraltı'na geldik. Hediye şeker ve çikolatalarımızı yaptırıyoruz. Bugün büyüklerimize götüreceğimiz hediyeleri alacağız. Daha sonra kendimiz için bir kez daha Kemeraltı'na geleceğiz" diye konuştu.

"Kalabalıktan ibaret"

Soner Işınkoca isimli esnaf, "İşlerimiz çok güzel gidiyor. Satışlarımız iyi. Allah herkesin işini rast getirsin. Arefe gününe kadar yoğunluğumuz sürer" diye konuşurken, Kemeraltı'nın sadece kalabalıktan ibaret olduğun savunan Abdullah Can isimli esnaf ise "Kalabalığa bakmayın, insanlar sadece bakmaya geliyor. Eski bayram havası yok. Herkes alışveriş merkezlerini tercih ediyor" ifadelerini kullandı.

Ahmet Söylemez isimli esnaf, insanların alışveriş merkezlerinden alışveriş yapmayı tercih ettiğini belirterek, umutlarının gurbetçi müşteriler olduğunu söyledi.

Nuri Aksoy isimli esnaf da "Kalabalık var ama iş yok. Müşterilerden rica ediyoruz, Kemeraltı'na uğrasınlar. Alışveriş merkezlerine değil, Kemeraltı'na gelsinler. Burada fiyatlar daha uygun" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar ise fiyatların pahalılığından yakındı. Bazı vatandaşlar kendilerine değil sadece çocuklarına bayramlık alacaklarını belirtirken, bazıları da misafirlere ikramda bulunmak için sadece şeker ve çikolata alacaklarını kaydetti.

Kemeraltı Çarşısı’nda Bayram Hareketliliği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.