Engeline Rağmen Ücret İstenince Soyundu

Engeline Rağmen Ücret İstenince Soyundu
Toplum içerisinde rencide edici hakaretlere maruz kaldığını öne süren yüzde 82 engelli genç, otobüs durağında soyunup isyan etti.

Adana'da sağlıklı olduğu gerekçesiyle özel halk otobüsü şoförleri tarafından kendisinden ücret istendiğini ve toplum içerisinde rencide edici hakaretlere maruz kaldığını öne süren yüzde 82 engelli genç, otobüs durağında soyunup isyan etti.

Bir kamu hastanesinin bilgi işlem bürosunda çalışan ve yüzde 82 engelli raporu bulunan 30 yaşındaki Fatih Öztürk, toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanma hakkı olduğu halde özel halk otobüsü şoförlerinin kendisini durakta gördükleri zaman genelde durmadıklarını ve bindiği özel halk otobüslerinde ise "bedavacı" ithamıyla hakarete uğrayıp, toplum içerisinde rencide edildiğini iddia etti.

2 gün önce zihinsel engelli kardeşiyle bindiği özel halk otobüsü şoförü tarafından "Parayı eşek gibi vereceksin, git kime şikayet ediyorsan et" şeklinde hakarete maruz kaldığını ve şoförün koltuktan kalkarak üzerine yürüdüğünü ileri süren Öztürk, bu nedenle karakola giderek otobüs şoföründen şikayetçi olduğunu kaydetti.

Fiziksel engeli yüzünden denge sağlamakta zorlandığı için yanında refakatçı bulunduğunu ve şoförlerin ağır hakaretleri yüzünden gurur yapıp artık refakatçısıyla otobüslere binmediğini dile getiren Fatih Öztürk, ağır engeline rağmen her gün 5 kilometre katedip mesleğini sürdürmek istediğini anlattı.

"GÜÇLÜ OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ, YILMAYACAĞIZ"

Devletin kendisine ücretsiz ulaşım hakkı verdiğini ancak yaşadığı olayları şikayet ettiği 153'ten de bir yaptırım uygulanmadığını kaydeden Öztürk, Atatürk Caddesi'ndeki kalabalık bir otobüs durağında üzerini soyunarak şunları söyledi:

"Toplum içerisinde, araçta hakarete uğruyorum. "Senin neyin var da refakatçını taşıyorsun" diye hareketlerde bulunuyorlar. Onlar beni yıldırmayacak. Alın terimle, asgari ücretle geçiniyorum. İşimi seve seve yapıyorum, benimsiyorum. Benimsemezsem zaten çıkarım. Birileri işini benimsemiyorsa, arayış içine girer. Bizleri kimsenin toplum içerisinde rencide etme hakkı yok. Benim fiziki yapıma inanmıyorlar. Sağlık sorunlarım olduğuna inanmıyorlar. Bizler güçlü olmaya çalışacağız, yılmayacağız" diye konuştu.

ÜCRETSİZ KARTLAR İÇİN OTOBÜSLERE ÖDEME YAPILIYOR

Konuya ilişkin açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri ise, Daire Başkanlığı olarak ücretsiz ulaşım kartları için özel halk otobüsü işletmesine aylık ödeme yaptıklarını bildirdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı konuyla ilgili inceleme başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.