‘Engelliler Bir Toplumun Aynasıdır’ Temalı Resim Sergisi Açıldı

‘Engelliler Bir Toplumun Aynasıdır’ Temalı Resim Sergisi Açıldı
Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Erzurum Yakutiye 50.Yıl Ortaokulu öğrencilerinin işbirliği ile "Engeliler Bir Toplumun Aynasıdır" temalı resim...

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Erzurum Yakutiye 50.Yıl Ortaokulu öğrencilerinin işbirliği ile "Engeliler Bir Toplumun Aynasıdır" temalı resim sergisi açıldı.

"Engeliler Bir Toplumun Aynasıdır" temalı resim sergisinin açılışını Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu ve 50. Yıl Ortaokulu Müdürü Selami Topaloğlu yaptı.

Açılışın ardından Erzurum Kent Konseyi yöneticileri, öğrenciler ve öğretmenler sergi alanında bulanan tablolardaki resimleri gezerek incelediler. Sergide öğrencilerin hazırlamış olduğu yağlı boya, karakalem ve pastel boya çalışmaları ile yapılan resimler sergilendi. Resim sergisinde birincilik, ikincilik ve üçüncülük derecesi alan öğrenciler Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi yöneticileri tarafından ödüllendirildi.

Sergi açılışında konuşan Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, 50.Yıl Ortaokulunda "Engeliler Bir Toplumun Aynasıdır Temalı" toplumsal bir farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir resim sergisi etkinliği düzenledikleri için mutluluk duyduklarını dile getirdi. Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, "Şuan karşımda eğitimin tüm renklerini, güzelliklerini ve heyecanını yansıtan muhteşem bir tablo görüyorum. Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak birçok farkındalık projesine imza atarak toplumun engellilerle kaynaşmasını ve engellilerin sorunlarını ortak akılla çözmeyi hedefledik. Okulunuz ile paydaş olarak düzenlediğimiz bu resim sergisinin amacı öğrencilerimizin çizdikleri resimlerde engelli kardeşlerimizin de hayatımızda önemli bir yeri olduğunu anlamak, resimlerle anlatmak bu kardeşlerimizin daha rahat bir hayat sürdürmeleri için toplumsal bir duyarlılığa ihtiyaç duyduklarını özümsemek, çizilen resimlerde engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını betimleyip hafızlara kazımak ve toplumsal bir farkındalık oluşturmak hedeflenmiştir" dedi.

Keleşoğlu, "Şunu unutmamalıyız ki her insan bir engelli adayıdır. Bu şiarla hareket edip toplum olarak engelli kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Sanırım okulunuzda bir çok engelli öğrenci arkadaşınız vardır, bu engelli arkadaşlarınıza gerek derslerinde, gerek okula gidip gelmelerinde gerekse de ihtiyaç duydukları her alanda o sıcacık ve kocaman yüreğinizi açarak yardımlarına koşmanızı ve onlara yalnız olmadıklarını hissettirmenizi istiyorum. Bu toprakların yetiştirdiği büyük bilge, aynı zamanda bir evrensel hikmet pınarı olan Yunus Emre'nin mısraları bakın asırlar öncesinden bugünlere nasıl ışık tutuyor, nasıl yol gösteriyor. Gençler, ne diyor Yunus: "Gelin tanış olalım, işi kolay tutalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz" diye konuştu.

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, "Resim sergisinin açılmasında büyük emekleri olan Erzurum'un yetiştirdiği en başarılı hocalardan biri olarak kabul ettiğimiz Selami Topaloğlu'na, tüm öğretmenlerimize, koca gönüllerinden geçirdiklerini elleriyle kağıtlara özenle nakşeden değerli öğrencilerimize Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Engelli kardeşlerim adına teşekkür ederim" açıklamalarında bulundu.

‘Engelliler Bir Toplumun Aynasıdır’ Temalı Resim Sergisi Açıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.