Erbil - Kerkük Karayolu Bir Yıl Sonra Törenle Açıldı

Erbil - Kerkük Karayolu Bir Yıl Sonra Törenle Açıldı
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) geçen yıl Eylül ayında gerçekleştirdiği tartışmalı referandumun ardından trafiğe kapatılan Erbil-Kerkük karayolu,...

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) geçen yıl Eylül ayında gerçekleştirdiği tartışmalı referandumun ardından trafiğe kapatılan Erbil-Kerkük karayolu, bugün düzenlenen resmi bir törenle tekrar açıldı.

Yaklaşık bir yıldır trafiğe kapalı olan ve IKBY'yi merkeze bağlayan önemli anayollardan biri Erbil-Kerkük karayolu, Irak Polis Güçleri ile IKBY Polis Güçleri yetkililerinin hazır bulunmasıyla düzenlenen ortak törenle tekrar trafiğe açıldı.

Erbil'i Kerkük'e bağlayan yol üzerindeki Altınköprü kasabasında yer alan köprünün geçen yıl peşmerge güçleri tarafından havaya uçurulmasından sonra kapatılan yolun tek yönü üzerine inşa edilen demir köprü sadece küçük araçlar için kullanılacak.

Irak Polis Güçleri Komutanlarından General Şakir Koyin yaptığı açıklamada, IKBY polis güçleri ile Irak polis güçlerinden oluşan ortak bir kontrol noktası kurulacağını belirterek, "Bayramda vatandaşların yolculuklarını kolaylaştırmak için üzerime düşen görevlerimiz yapacağız. Bugün açılan yolun bir haftaya kadar sadece küçük araçlar için tahsis ettik ancak bir hafta sonra yük araçları da yoldan geçebilir" şeklinde konuştu.

Açılış töreninde IKBY tarafını temsil eden Erbil Polis Müdürü Abdulhalik Talat ise, iki taraf arasındaki anlaşma uyarınca yol üzerindeki iki kontrol noktasında sadece, IKBY polis gücü ile Irak polis güçleri bulunacağını söyledi.

Altınköprü kasabası girişinde Irak bayrağını göndere çekilmesi ardından iki tarafın güvenlik yetkilileri ile mensuplarının hazır bulunması ile trafiğe açılan yol, ilk gününde oldukça yoğundu.

Erbil - Kerkük Karayolu Bir Yıl Sonra Törenle Açıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.