Erdoğan: Bana Diyorlar ki ‘Medya Üzerinden Bu Konuşmaları Yapmayalım’

Erdoğan: Bana Diyorlar ki ‘Medya Üzerinden Bu Konuşmaları Yapmayalım’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terör örgütlerine silah yardımı yapanlar ne yazık ki dost Türkiye’ye bu desteğini vermiyor. Ondan sonra da bana diyorlar ki telefonda ‘Medya üzerinden bu konuşmaları yapmayalım’” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terör örgütlerine silah yardımı yapanlar ne yazık ki dost Türkiye’ye bu desteğini vermiyor. Ondan sonra da bana diyorlar ki telefonda ‘Medya üzerinden bu konuşmaları yapmayalım’” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu'nun” inşa başlangıç töreninde konuşma yaptı. Türkiye’ye yönelik tehditlerin büyüdüğünü ve Türkiye’nin uluslararası alanda daha görünür olmak zorunda kaldığını belirten Erdoğan, “Atılan bu adımı esasen geç kalmış bir adım olarak görüyorum. Türkiye’nin hala modern, nükleer bir uçak gemisine sahip olmamasını büyük bir eksikliğimiz olarak görüyorum. Semalarımızda hala kendi savaş uçaklarımızın uçmuyor olmasını eksikliğimiz olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

-“BU BÜROKRATİK OLİGARŞİDEN NELER ÇEKTİK NELER”-

Erdoğan, Başbakan olduğu dönemde yapılan değerlendirmeler ile Türkiye’nin savunma sanayine önem vermesi gerektiğini tespit etiğini vurgulayarak, “Bunun üzerine savunma sanayi projelerini kişisel himayem altına aldım, her biri ile özel olarak ilgilendim. Her projede önümüze öyle engeller çıktı daha doğrusu çıkartıldı ki öngördüğümüzden daha yavaş bir ilerleme kaydettik aslında bu proje de onlardan bir tanesidir ha. Hani bürokratik oligarşi diyorum ya, bu bürokratik oligarşiden neler çektik neler. Şu anda belki de bu gemiyi bitirme noktasına gelecektik. Hep bu oligarşi” diye konuştu.

-SAVUNMA SANAYİNDE DIŞA BAĞIMLILIK-

Savunma sanayinde dışa bağımlılık oranının 2002 yılından bu yana yüzde 80’den yüzde 40’lar seviyesine düştüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında Türkiye’nin savunma sanayinde dışa bağımlılığını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini ifade etti.

-“FARKLI SAİKLERİN DEVREYE GİRDİĞİNE İNANIYORUM”-

Sac kesme töreninin gerçekleştirildiği amfibi hücum gemisi için, “Dünyanın en seçkin uçak gemisini üretme yolunda attığımız bir ilk adım olarak görüyorum” diyen Erdoğan, “Türkiye güçlü bir savunma sanayi altyapısı kurmak yerine dışa bağımlılığa adeta mecbur ve mahkum edilmiştir. Bazıları bunu sadece NATO üyeliğimize bağlar ben o kadar basit ve masum olduğunu düşünmüyorum. Tıpkı Devrim otomobillerinin üretimine ilişkin heyecanın çok basit bir sebeple söndürülmesinde olduğu gibi savunma sanayi konusunda da farklı saiklerin devreye girdiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

-“ASELSAN’I KAZANDIK”-

“Kıbrıs çıkarması döneminde savaş uçaklarımıza yedek parça dahi verilmediği için yaşadığımız sıkıntıları unutmuş değiliz” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Telsizlerden neler çektik biliyorsunuz. İyi ki de çekmişiz. Çektik, ASELSAN’ı kazandık. Çekmeseydik şu anda ASELSAN olmayacaktı. Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki çatışmalar bahane edilerek, parasıyla dahi bize satılmayan, verilmeyen silahlar mevcuttur şu anda. Bunlar NATO’da beraber olduğumuz ülkeler ha onu da söyleyeyim. Suriye’deki kriz sebebiyle ülkemize yönelik tehditler devam ederken terör örgütlerine silah yardımı yapanlar ne yazık ki dost Türkiye’ye bu desteğini vermiyor. Ondan sonra da bana diyorlar ki telefonda ‘Medya üzerinden bu konuşmaları yapmayalım’. Doğru medya üzerinden yapmalım da terör örgütüne sen ne üzerinden bu silahları gönderiyorsun?”

-“HADİ 4 OLSUN”-

Amfibi geminin tamamlanması için öngörülen 5.5 yıllık inşa sürecini uzun bulduğunu belirten Erdoğan, “Biz bunun süresini biraz daha geri çekmemiz lazım çünkü bu millet tarihi böyle yazdı. Bunu düşürürsünüz” dedi.

Öngörülen 5.5 yıllık sürenin 4’e çekilmesini isteyen Erdoğan, törene katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı kastederek, “Genelkurmay Başkanı’m 3 diyor. Hadi 4 olsun. 4’e çektiğiniz andan itibaren size yeni siparişler geleceği gibi bizim de yeni siparişlerimiz olacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.